Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sanador face teste de coronavirus la cerere, cu 350 de lei

Rețeaua medicală privată Sanador a început să testeze la cerere populația adultă pentru coronavirus, pe bază de programare.

“Sanador a efectuat gratuit, susținând din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susține. Am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în programul național de supraveghere și control a bolilor transmisibile prioritare.

Am dorit și dorim în continuare ca pacienții asigurați să beneficieze de testare fără plată. Menționăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar și pentru echipamente, dezinfectanți și achiziția de noi kituri.

Dorim cu putere să venim în sprijinul oamenilor și în acest sens am pus la dispoziție spații și aparatură, am suplimentat rigorile în privința igienei, controlului și a triajului. În acest context unic de pandemie orice acțiune este importantă. Rămânem deschiși la orice colaborare pentru a ușura situația oamenilor care au nevoie de testări”, conform conducerii Sanador.

Reţeaua Regina Maria, al doilea operator privat de sănătate, a informat că din 13 martie prelucrează teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, în laboratorul central din Bucureşti, însă la solicitarea autorităţilor.

Zilnic, în laboratorul Regina Maria pot fi prelucrate 300 de teste, iar la cererea autorităţilor operatorul privat mai poate prelucra probe în două laboratoare din Bucureşti şi Cluj, care ar duce capacitatea de testare a operatorului la 860 de teste pe zi.

“Laboratorul central Regina Maria, în regim de colaborare cu autorităţile statului şi numai la solicitarea acestora, prelucrează teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus”, a menționat reprezentanții operatorului.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Articolul următor

Clujenii de la Arobs vor monitoriza gratuit ambulanțele statului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share