Fiscalitate Ultimele stiri

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Construcțiile în infrastructură, agricultura și producția alimentară, precum și industria producătoare românească sunt trei domenii prioritare pentru care este nevoie să existe planuri concrete de susținere. În același timp, măsurile propuse până acum de autorități nu sunt suficiente; acestea trebuie să vină în sprijinului acestui mediu economic aflat sub asediu și să creeze zone de protecție acolo unde pericolele de pierdere – atât a locurilor de muncă cât și a business-ului viitor. Opiniile au fost exprimate de Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, în cadrul unui interviu pentru Financial Intelligence.

Întrebat care este opinia sa cu privire la măsurile autorităților luate recent pentru susținerea mediului de afaceri, Adrian Vascu a răspuns că măsurile economice pe care guvernul trebuie să le ia în această perioadă, total nouă pentru toată lumea, trebuie să reprezinte un puzzle complet pentru a produce efecte pozitive. „În opinia mea nu s-au luat măsuri greșite, dar nu e suficient să ne oprim aici. Pe de altă parte, miza este să anticipăm care sunt pașii economici ulteriori. Aici nu știu în ce măsură există un grup funcțional de specialiști care să se ocupe de acest subiect. Pe plan medical am văzut că există un grup de medici care comunică ce se întâmplă în lupta din sănătate și un corp admirabil de medici din întreaga țară care pare că acționează unitar. Mi-aș dori ca și în lupta economică să avem oameni care să fie preocupați permanent de a ține legătura – atât cu mediul de business, cât și cu autoritățile (…) Avem nevoie de un grup de lucru și intervenție pentru economie similar celui pentru sănătate, pentru că viitorul nostru depinde de performanța ambelor”, a explicat Adrian Vascu, doctor în economie.

Acesta spune că măsurile anunțate de autorități trebuie să fie clare. „De exemplu se spune că vor sau pot fi sprijinite companiile a căror cifră de afaceri a scăzut cu 25%. La ce se referă acest procent? Față de anul trecut? Față de luna trecută? Acest lucru trebuie clarificat. Ca de altfel toate măsurile luate în această perioadă să fie simple și clare”.

În interviu Adrian Vascu se mai exprimă asupra evoluției pieței imobiliare, asupra pieței construcțiilor, dar și asupra domeniului turismului.

„Cred că această criză și modul în care noi românii vom ieși din ea va depinde foarte mult atât de robustețea noastră fizică (rezistența la boală) cât și de atitudinea civică pe care fiecare dintre noi o vom avea. Cu cât vom reuși să oprim nivelul de contagiune comunitară cu atât efectele crizei vor fi mai ușor de surmontat.

Văd România ca ieșind câștigătoare din această criză (1) dacă noi cetățenii avem atitudinea civică adecvată, (2) dacă vom pune specialiștii din fiecare domeniu să trieze problemele și să propună soluțiile concise, (3) dacă receptorii guvernamentali și parlamentul vor pune în aplicare rapid măsurile și vor urmări fără părtinire politică sau de altă natură implementarea acestora”, a concluzionat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

Related posts

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

redactia

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

Apar stațiile de transport public ecologice la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Laufer: Granturi de 50.000 de lei pentru firmele românești care vizează internaționalizarea

Stefana Muresan

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a DN76 între Vârfurile și Ștei

Traian Dan

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

Un simbol al Timișoarei întră în reabilitare, la 62 de ani de la construire

redactia

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Stefana Muresan

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

Startup de inteligență artificială din Cluj, finanțat de EIT Health

Nora Dumitrescu

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Nora Dumitrescu

O Medalie a Centenarului va ajunge la 100 de personalități printre care Trump, Merkel, Macron

Stefana Muresan

Via Transilvanica în județul Sibiu: La Biertan a fost inaugurat tronsonul de 115 km

Ion Surdu

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Traian Dan

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Ligia Voro

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Nora Dumitrescu

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Nora Dumitrescu

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

Leave a Comment