Fiscalitate Ultimele stiri

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Construcțiile în infrastructură, agricultura și producția alimentară, precum și industria producătoare românească sunt trei domenii prioritare pentru care este nevoie să existe planuri concrete de susținere. În același timp, măsurile propuse până acum de autorități nu sunt suficiente; acestea trebuie să vină în sprijinului acestui mediu economic aflat sub asediu și să creeze zone de protecție acolo unde pericolele de pierdere – atât a locurilor de muncă cât și a business-ului viitor. Opiniile au fost exprimate de Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, în cadrul unui interviu pentru Financial Intelligence.

Întrebat care este opinia sa cu privire la măsurile autorităților luate recent pentru susținerea mediului de afaceri, Adrian Vascu a răspuns că măsurile economice pe care guvernul trebuie să le ia în această perioadă, total nouă pentru toată lumea, trebuie să reprezinte un puzzle complet pentru a produce efecte pozitive. „În opinia mea nu s-au luat măsuri greșite, dar nu e suficient să ne oprim aici. Pe de altă parte, miza este să anticipăm care sunt pașii economici ulteriori. Aici nu știu în ce măsură există un grup funcțional de specialiști care să se ocupe de acest subiect. Pe plan medical am văzut că există un grup de medici care comunică ce se întâmplă în lupta din sănătate și un corp admirabil de medici din întreaga țară care pare că acționează unitar. Mi-aș dori ca și în lupta economică să avem oameni care să fie preocupați permanent de a ține legătura – atât cu mediul de business, cât și cu autoritățile (…) Avem nevoie de un grup de lucru și intervenție pentru economie similar celui pentru sănătate, pentru că viitorul nostru depinde de performanța ambelor”, a explicat Adrian Vascu, doctor în economie.

Acesta spune că măsurile anunțate de autorități trebuie să fie clare. „De exemplu se spune că vor sau pot fi sprijinite companiile a căror cifră de afaceri a scăzut cu 25%. La ce se referă acest procent? Față de anul trecut? Față de luna trecută? Acest lucru trebuie clarificat. Ca de altfel toate măsurile luate în această perioadă să fie simple și clare”.

În interviu Adrian Vascu se mai exprimă asupra evoluției pieței imobiliare, asupra pieței construcțiilor, dar și asupra domeniului turismului.

„Cred că această criză și modul în care noi românii vom ieși din ea va depinde foarte mult atât de robustețea noastră fizică (rezistența la boală) cât și de atitudinea civică pe care fiecare dintre noi o vom avea. Cu cât vom reuși să oprim nivelul de contagiune comunitară cu atât efectele crizei vor fi mai ușor de surmontat.

Văd România ca ieșind câștigătoare din această criză (1) dacă noi cetățenii avem atitudinea civică adecvată, (2) dacă vom pune specialiștii din fiecare domeniu să trieze problemele și să propună soluțiile concise, (3) dacă receptorii guvernamentali și parlamentul vor pune în aplicare rapid măsurile și vor urmări fără părtinire politică sau de altă natură implementarea acestora”, a concluzionat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

Related posts

Afacerile Stabilus au trecut de 130 de milioane de euro în România

Stefana Muresan

Primăria Oradea, nou contract de infrastructură – investiție de peste 18 mil. lei

redactia

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Stefana Muresan

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi angajează 108 oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

redactia

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

Ionel Albu

Bosch a inaugurat noua clădire a Centrului de Inginerie din Cluj

Papuc Irina

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Mobilitatea urbană sustenabilă, dezbătută la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference 

Ligia Voro

ASA CONS ROMANIA 6.000 mc de elemente de beton pentru depozitul logistic Dedeman din Turda

Ionel Albu

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

Transilvania Business

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

Curse zilnice Wizz Air spre Budapesta de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

Stefana Muresan

Global Vision: Romanian industrial market. Drivers of growth in times of crisis.

Ionut Oprea

Leave a Comment