Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Construcțiile în infrastructură, agricultura și producția alimentară, precum și industria producătoare românească sunt trei domenii prioritare pentru care este nevoie să existe planuri concrete de susținere. În același timp, măsurile propuse până acum de autorități nu sunt suficiente; acestea trebuie să vină în sprijinului acestui mediu economic aflat sub asediu și să creeze zone de protecție acolo unde pericolele de pierdere – atât a locurilor de muncă cât și a business-ului viitor. Opiniile au fost exprimate de Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, în cadrul unui interviu pentru Financial Intelligence.

Întrebat care este opinia sa cu privire la măsurile autorităților luate recent pentru susținerea mediului de afaceri, Adrian Vascu a răspuns că măsurile economice pe care guvernul trebuie să le ia în această perioadă, total nouă pentru toată lumea, trebuie să reprezinte un puzzle complet pentru a produce efecte pozitive. „În opinia mea nu s-au luat măsuri greșite, dar nu e suficient să ne oprim aici. Pe de altă parte, miza este să anticipăm care sunt pașii economici ulteriori. Aici nu știu în ce măsură există un grup funcțional de specialiști care să se ocupe de acest subiect. Pe plan medical am văzut că există un grup de medici care comunică ce se întâmplă în lupta din sănătate și un corp admirabil de medici din întreaga țară care pare că acționează unitar. Mi-aș dori ca și în lupta economică să avem oameni care să fie preocupați permanent de a ține legătura – atât cu mediul de business, cât și cu autoritățile (…) Avem nevoie de un grup de lucru și intervenție pentru economie similar celui pentru sănătate, pentru că viitorul nostru depinde de performanța ambelor”, a explicat Adrian Vascu, doctor în economie.

Acesta spune că măsurile anunțate de autorități trebuie să fie clare. „De exemplu se spune că vor sau pot fi sprijinite companiile a căror cifră de afaceri a scăzut cu 25%. La ce se referă acest procent? Față de anul trecut? Față de luna trecută? Acest lucru trebuie clarificat. Ca de altfel toate măsurile luate în această perioadă să fie simple și clare”.

În interviu Adrian Vascu se mai exprimă asupra evoluției pieței imobiliare, asupra pieței construcțiilor, dar și asupra domeniului turismului.

„Cred că această criză și modul în care noi românii vom ieși din ea va depinde foarte mult atât de robustețea noastră fizică (rezistența la boală) cât și de atitudinea civică pe care fiecare dintre noi o vom avea. Cu cât vom reuși să oprim nivelul de contagiune comunitară cu atât efectele crizei vor fi mai ușor de surmontat.

Văd România ca ieșind câștigătoare din această criză (1) dacă noi cetățenii avem atitudinea civică adecvată, (2) dacă vom pune specialiștii din fiecare domeniu să trieze problemele și să propună soluțiile concise, (3) dacă receptorii guvernamentali și parlamentul vor pune în aplicare rapid măsurile și vor urmări fără părtinire politică sau de altă natură implementarea acestora”, a concluzionat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei măsuri de comunicare proactivă cu investitorii

Articolul următor

Piețele din Oradea sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share