Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungaria a suspendat plata ratelor la credite și contribuțiile angajatorilor

Potrivit anunțului făcut de premierul Victor Orban, în Ungaria, obligaţia returnării împrumuturilor şi dobânzilor aferente creditelor contractate de către persoane fizice şi companii, este suspendată până la sfârşitul anului, a anunțat Agenția Maghiară de Presă MTI.

De asemenea, Victor Orban a mai anunțat și alte măsuri pentru protejarea economiei şi a locurilor de muncă, în perioada epidemiei de coronavirus. Astfel, împrumuturile pe termen scurt, acordate companiilor, vor fi prelungite până la data de 30 iunie. Pentru creditele de consum contractate începând cu ziua de 19 martie, dobânda anuală efectivă (DAE) va fi limitată la rata dobânzii de referinţă stabilită de banca centrală plus maximum 5%.

În plus, în sectoarele care se confruntă, deja, cu probleme grave – turismul, sectorul HORECA, divertisment, sport şi cultură, respectiv transportul de pasageri, inclusiv şoferii de taxi – obligaţia de plată a contribuţiei din partea angajatorilor, va fi suspendată integral până la data de 30 iunie.
Nivelul contribuţiilor din partea angajaţilor va fi redus, iar angajaţii nu vor plăti nici contribuţii la fondul asigurărilor sociale. Nivelul contribuţiilor la fondul asigurărilor de sănătate va scădea la minimul prevăzut de lege.

În aceste sectoare de activitate contractele de închiriere nu pot fi reziliate, iar chiriile nu pot fi majorate. Până la data de 30 iunie se suspendă şi plata taxei de turism.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BNR ia măsuri menite să atenueze impactul epidemiei de coronavirus asupra populației

Articolul următor

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share