Bihor CSR Cultural Educatie Hobby/Timp liber Slider Ultimele stiri

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, iar în România sunt deja înregistrate câteva sute de cazuri și câteva mii de persoane izolate la domiciliu, „Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, prin programul „Keep calm and read a book”, vine în sprijinul celor care stau acasă cu cărți oferite gratis.

„Până când se citește acasă, șansele de îmbolnăvire sunt foarte mici. Între efectele cititului putem enumera: îmbunătățește memoria; reduce stresul și depresia; dezvoltă creierul; este o formă de entertainment ieftină, portabilă și ușor de manevrat; te ajută să dormi mai bine; ne învață despre istorie, oameni, culturi; nu există efecte secundare ale lumii digitale; sunt mai bune ca filmele”, spun reprezentanții asociației.

În programul de citit se oferă gratuit 5 cărți, care se schimbă pe alte 5 și tot așa până în data de 30.06, în prima fază. Cărțile sunt livrate până la poarta/ușa indicată. Se folosesc mănuși și dezinfectante la manipularea cărților. Se poate alege din mai multe categorii, însă cărțile le alege asociația. La finalul programului se oferă un certificat și un cadou. Fiecare carte va conține o surpriza. „Stai acasă și Citește!!!”.

Continuam să salvăm cărți, să le ridicăm de la domiciliu. «Mina de comori cu cărți» (Strada Cuza Vodă, nr. 27) este momentan închisă pentru public, însă pregătim deja o «mină de comori» online. Primăvara și curățenia generală să nu rezulte cu cărți la gunoi! Sunați-ne!”, precizează reprezentanții asociației.

Cine dorește să susțină proiectul, fie prin voluntariat, fie prin sponsorizare, pot contacta asociația: facebook.com/salvatoridecarti; salvatoriidecarti.ro //konyvmentok.ro; contact@salvatoriidecarti.ro; kapcsolat@konyvmentok.ro;

tel: 0721.003.851 sau 0721.603.851.

Related posts

FOTO: Maurer Imobiliare a demarat lucrările pentru ansamblul Maurer Residence Târgu Mureș

redactia

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

De ce suntem încrezători…

Stefana Muresan

Leave a Comment