Agricultura Cluj Ultimele stiri

Fermierii pot obține ajutoare de 120.000 de euro

Comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a informat că se oferă fermierilor europeni, implicit celor români, ajutoare de stat de până la 100.000 de euro plus ajutoare de minimis de 20.000 de euro.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a anunțat a explicat că aceste ajutoare se acordă de către Comisia Europeană având în vedere contextul generat de Covid-19 și efectele sale asupra sectorului agricol.

“În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, apreciez această decizie ca fiind mai mult decât necesară. În același timp, statele membre trebuie să găsească pârghii pentru ca sectorul agricol să își păstreze capacitatea de a furniza hrana la prețuri accesibile.

România în mod cert are capacitatea de a produce alimente necesare pentru a-și hrăni populația dar, în același timp, populația trebuie să se orienteze să consume produse românești ceea ce, în mod direct, înseamnă un sprijin acordat sectorului agricol din România”, a menționat parlamentarul european.

Related posts

Clujul lucrează la “orașul-satelit” cu 100.000 de locuitori. Investiții de o jumătate de miliard de euro

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Nora Dumitrescu

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Nora Dumitrescu

Leave a Comment