HR/Joburi Ultimele stiri

INACO publică Ghidul locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19

Peste un milion de angajați din economia autohtonă riscă să intre în șomaj. În aceste momente de perturbare majoră a echilibrului sanitar, economic și financiar, think tank-ul INACO Inițiativa pentru Competitivitate lansează prima ediție a Ghidului locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19. 

 

“În momentele de cumpănă pe care le trăim este nevoie ca noi toți să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne aduce contribuția la binele celorlalți. Noi, echipa de voluntari ai INACO, punem la dispoziția celor care caută un loc de muncă acest Ghid, cu informații clare, actualizate, eficient structurate și ușor de urmărit, culese de la instituțiile care au nevoie de forță de muncă. Ne gândim și la cei care se întorc definitiv în țară, la cei care își pierd azi slujba, intră în șomaj tehnic sau parțial, la toți cei care caută un loc de muncă, la cei care nu știu unde și cum să le găsească”, a declarat Andreea Paul, președintele INACO, conf. univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale – ASE și coordonatoarea acestui proiect.

Posturile vacante din ghid sunt în sectorul bugetar – în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Medicală – la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Medici, asistenți medicali, personal administrativ în domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt câteva dintre cele mai cerute job-uri. Vor urma în ghid locuri de muncă în Poliție și în Asistența socială. Domeniile conexe structurilor statului care se luptă cu reducerea efectelor pandemiei vor face mai multe angajări în perioada următoare, ca urmare a creșterii comenzilor din partea statului și a partenerilor economici care au contract cu statul. În viitorul apropiat, numărul posturilor publicate la stat, cu angajare fară concurs, va crește odată cu presiunea impusă de criză COVID-19.

„În domeniul medical este cea mai mare nevoie de forță de muncă. E nevoie de inspectori rutieri, dar și de ofițeri specialiști, consilieri juridici, economiști de gradul 1”, a declarat Ioana Enache, co-autoare a ghidului și expert civic INACO.  

Turismul, transporturile, industria evenimentelor și domeniul ospitalității și al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocată de pandemia coronavirus. Șocul va fi resimțit și în alte domenii, de aceea e de așteptat o creștere a concedierilor. Echipa de autori va revizui periodic informațiile astfel încât cei interesați să aibă informații la zi, în timp real.

„Comunicații online, transporturi, industria textilă, companii din energia regenerabilă vor fi domenii în care se vor face angajări. În aceste domenii vor fi deschise mai multe posturi de entry-level, pentru a permite formarea personalului companiei. Dezvoltarea abilităților noi va fi crucială în perioada următoare. Persoanele proactive vor fi cele care vor reuși să se adapteze la noua situație”, a declarat Marin Iachimov, co-autor al ghidului și consilier orientare vocațională, membru INACO.

Ghidul este realizat de Andreea Paul, Marin Iachimov (consilier orientare vocațională), Ioana Enache și Dan Gherman, toți membri voluntari în INACO, și poate fi accesat integral pe site-ul INACO 

sau mai jos:

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2020/03/INACO_GHIDUL-LOCURILOR-DE-MUNCA-DISPONIBILE_CRIZA-COVID-19_MARTIE-2020.pdf”]ACO

 

Related posts

The MIPIM Awards 2019 finalists

redactia

Ariston Thermo România deschide cel mai modern showroom din nord-vestul țării

Ligia Voro

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

Stefana Muresan

Ultimul mohican al marii industrii clujene

Stefana Muresan

2 miliarde de puieți forestieri plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din 1991 încoace

Ligia Voro

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Sala Sporturilor din Câmpia Turzii va fi modernizată cu 5,4 milioane

Nora Dumitrescu

Vești bune: Uzinele Dacia sunt gata să reia progresiv activitatea industrială

Papuc Irina

Techsylvania 2017 – casual smart for the tech culture in Ro

Stefana Muresan

Aradul, proiecte europene în valoare de 147 milioane de euro

redactia

Maramureșul se inspiră din modelul finlandez de gestionare a deșeurilor

Nora Dumitrescu

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Nora Dumitrescu

Emerson recrutează 200 de oameni la Cluj

Stefana Muresan

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

Centura Metropolitană a Clujului, variante de traseu. Cost final estimat – 250 milioane de euro

redactia

Investiţie de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Stefana Muresan

Castigatorii PIN2017 Awards Gala

Ionut Oprea

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

DPD: Clujenii au primit cu 10% mai multe colete anul acesta

Ionut Oprea

Atenție! Portal fals pentru achiziția rovinietei!

Ligia Voro

Carmangeria Moldovan cu afaceri de 15 mil. de euro va folosi doar carne din România

Stefana Muresan

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Sharp și-a prezentat cel mai nou monitor, dedicat lucrului în Windows  

Ligia Voro

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment