Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medlife lansează serviciul de consultanță medicală online, prin videoconferință

În contextul medical epidemiologic, Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a anunțat că lansează serviciul de consultanță medicală online, prin videoconferință.

Într-un comunicat de presă al companiei se precizează că noul program pune la dispoziția pacienților asistență medicală online pentru numeroase specialități (medicină generală, medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, neurochirurgie, pediatrie etc.), oferite de peste 80 de medici specialiști, numărul acestora urmând sa fie crescut gradual în săptămânile următoare. Serviciile pot fi accesate de către toți pacienții care doresc să interacționeze cu un medic specialist pentru diverse patologii.

Ședința de consultanță are o durată similară unei consultații, o medie de 20 de minute, și presupune o discuție cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, întrebări și nelămuri pe care pacientul i le poate adresa medicului și recomandări din partea specialistului pentru investigații suplimentare, dacă este cazul. Aplicația permite pacienților ca, în urma recomandărilor medicului, să poată încărca documente ce vor putea ajuta la evaluarea stării de sănătate a pacientului. Conform cadrului legislativ actual din România, prin consultanță medicală online, medicul nu poate stabili un diagnostic și nu poate prescrie medicamente.

„În aceste momente, sunt mii, sute de mii de pacienti vulnerabili care au o reală nevoie să interacționeze cu un medic. În acest sens, de mai bine de 2 săptămâni, am lucrat intens la o soluție alternativă care să le permită pacienților să ia legatură cu un medic fără să se deplaseze. Astfel, fie ca vorbim despre o persoană în vârstă, un pacient cu patologii cardiovasculare, oncologice, diabet sau cu anxietate severă, acum poate intra în legătură cu un medic specialist sau cu un psiholog de pe orice dispozitiv, telefon, tabletă sau PC și de oriunde din țară, având nevoie doar de o conexiune la internet și o cameră video funcțională, similar practicilor de telemedicină”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

În lipsa unui cadru legislativ pentru un sistem național de telemedicină, serviciul online MedLife va funcționa în acest moment în regim de consultanță medicală, fără a avea posibilitatea de a indica un diagnostic sau un tratament, a mai adăugat Mihai Marcu.

Pentru a putea accesa serviciul de consultanță medicală online, pacientul se poate programa în call center sau poate să acceze direct platforma dedicata de pe www.medlife.ro prin completarea datelor personale. Potrivit reprezentanților companiei, abonații vor beneficia de acest nou serviciu online în regim de gratuitate.

Adițional serviciului de consultanță online, MedLife va continua activitatea în clinicile și spitalele din București și din țară, pentru a oferi asistență medicală în situații critice, în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, șeful Medlife a anunțat că începând de săptămâna viitoare va fi pusă la dispoziția femeilor însărcinate o clinică dedicată în totalitate monitorizării în siguranță a sarcinii. „Este un proiect pilot pe care îl lansăm în clinica din nordul capitalei, în Băneasa, urmând să extindem această facilitate și în alte orașe din țară. Considerăm că este foarte important pentru siguranța viitoarelor mămici să intre în clinici în care nu există alte patologii, respectiv să nu se intersecteze cu niciun pacient care se adresează unei alte specialități. Vom prelua în clinicile mari din țară un model asemănător, dar în aceste cazuri vom dedica gravidelor un program total separat, de 2 până la 4 ore de clinică. În acest interval singurii pacienți care vor avea acces vor fi gravidele, înainte și după acest program dedicat urmând să fie creat un spațiu pentru dezinfecția culoarelor și cabinetelor”, a explica Mihai Marcu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chinezii, contactați să trimită materiale sanitare în Bistrița

Articolul următor

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share