CSR Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Rompetrol sprijină lupta împotriva COVID-19 în România

Rompetrol – KMG International continuă să sprijine sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgență, finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kituri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, au transmis astăzi responsabilii de imagine ai companiei.

 

“Situațiile de criză sunt un test al solidarității și responsabilității sociale, atât în rândul societății civile, cât și pentru companii. În contextul acestei crize ce ne vizează pe toți, am decis să susținem sistemul național de sănătate alături de partenerii noștri de la Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea a 2500 teste de validare a infecției cu virusul COVID-19, dar și prin sprijinirea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” pentru identificarea tipului de virus care circulă în România. Mai mult, vrem să avem grijă de comunitățile din Constanța și Prahova, de aceea vom dona atât carburant, cât și echipament și materiale medicale pentru instituțiile medicale locale”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

“Activitatea Fundației pentru SMURD vine în sprijinul tuturor eforturilor desfășurate de autoritățile române în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19. Implicarea tuturor, la nivel individual, cât și colectiv este vitală, iar sprijinul oferit de partenerul nostru de tradiție Rompetrol este important pentru a continua testarea și cercetarea acestui virus, astfel încât această perioadă dificilă să fie depășită cu succes”, a completat Raed Arafat, președinte Fundația pentru SMURD.

Rompetrol sprijină sistemul medical cu 2.500 teste PCR (SuperScript™ III Platinum™ One-Step qRT-PCR) care vor susține activitatea laboratorului național de referință din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, dar și cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din țara noastră (analiza genomului pentru identificarea specificității naționale și a potențialelor mutații genetice).

Prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, Rompetrol donează 37,0000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanță Constanța, pentru acordarea asistenței de urgență, transport medical și consultanții de urgență pe tot teritoriul județului Constanța. Sponsorizarea oferă posibilitatea realocării fondurilor pentru achiziția internă de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți.

În județul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membră a Grupului KMG International, grupul Rompetrol va sprijini Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru achiziționarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapidă a pacienților la nivel local. În prezent, testele prelevate din județul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Balș din București pentru analiză, în timp ce testarea poate dura până la 2-3 zile. Noua tehnică va oferi rezultate în 2-3 ore.

“Mai mult, prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, vom facilita achiziționarea de echipamente medicale de protecție pentru unitățile spitalicești din județele Constanța și Prahova. Parteneriatul este menit să vină în sprijinul personalului medical din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, ce are nevoie de susținere în efortul constant depus în lupta împotriva acestei pandemii. Asociația menține contactul permanent cu medicii și întregul personal sanitar din spitalele regionale, pentru a veni în ajutorul lor și a le ușura munca”, se mai arată în comunicat.

 

Related posts

România, exporturi masive de energie în Ungaria și Bulgaria

Stefana Muresan

Contractul pentru un nou lot al Autostrăzii de Centură București, semnat de CNAIR

Stefana Muresan

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Subway și-a digitalizat restaurantele din Cluj și Iași

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”

Ligia Voro

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

redactia

Strabag, Pizzarotti şi Aktor, cele mai mari progrese pe şantiere înainte de venirea iernii

redactia

NUSCO IMOBILIARA lansează Nusco City

Papuc Irina

Producătorii organizați din Cluj, depășiți de comenzi

Nora Dumitrescu

Compania clujeană Scala Assis­tance mizează pe afaceri de peste 55 mil. euro din comercializarea de rovinete

Stefana Muresan

A chance to meet leading real estate decision makers  

Ligia Voro

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Nora Dumitrescu

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Traian Dan

Clujul își modernizează 58 de blocuri cu 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

redactia

Eficiența soluțiilor propuse de Guvern, disecată de IMM-uri. Propuneri noi

Traian Dan

Ghișeu Poștal, inaugurat de Poşta Română în Parcul Industrial 1 din Oradea

Traian Dan

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Transilvania Train, Orient Express-ul de România, va porni joi la drum, din Gara Brașov

Stefana Muresan

Wizz Air și-a anulat maratonul de la Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment