CSR Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Rompetrol sprijină lupta împotriva COVID-19 în România

Rompetrol – KMG International continuă să sprijine sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgență, finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kituri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, au transmis astăzi responsabilii de imagine ai companiei.

 

“Situațiile de criză sunt un test al solidarității și responsabilității sociale, atât în rândul societății civile, cât și pentru companii. În contextul acestei crize ce ne vizează pe toți, am decis să susținem sistemul național de sănătate alături de partenerii noștri de la Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea a 2500 teste de validare a infecției cu virusul COVID-19, dar și prin sprijinirea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” pentru identificarea tipului de virus care circulă în România. Mai mult, vrem să avem grijă de comunitățile din Constanța și Prahova, de aceea vom dona atât carburant, cât și echipament și materiale medicale pentru instituțiile medicale locale”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

“Activitatea Fundației pentru SMURD vine în sprijinul tuturor eforturilor desfășurate de autoritățile române în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19. Implicarea tuturor, la nivel individual, cât și colectiv este vitală, iar sprijinul oferit de partenerul nostru de tradiție Rompetrol este important pentru a continua testarea și cercetarea acestui virus, astfel încât această perioadă dificilă să fie depășită cu succes”, a completat Raed Arafat, președinte Fundația pentru SMURD.

Rompetrol sprijină sistemul medical cu 2.500 teste PCR (SuperScript™ III Platinum™ One-Step qRT-PCR) care vor susține activitatea laboratorului național de referință din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, dar și cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din țara noastră (analiza genomului pentru identificarea specificității naționale și a potențialelor mutații genetice).

Prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, Rompetrol donează 37,0000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanță Constanța, pentru acordarea asistenței de urgență, transport medical și consultanții de urgență pe tot teritoriul județului Constanța. Sponsorizarea oferă posibilitatea realocării fondurilor pentru achiziția internă de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți.

În județul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membră a Grupului KMG International, grupul Rompetrol va sprijini Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru achiziționarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapidă a pacienților la nivel local. În prezent, testele prelevate din județul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Balș din București pentru analiză, în timp ce testarea poate dura până la 2-3 zile. Noua tehnică va oferi rezultate în 2-3 ore.

“Mai mult, prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, vom facilita achiziționarea de echipamente medicale de protecție pentru unitățile spitalicești din județele Constanța și Prahova. Parteneriatul este menit să vină în sprijinul personalului medical din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, ce are nevoie de susținere în efortul constant depus în lupta împotriva acestei pandemii. Asociația menține contactul permanent cu medicii și întregul personal sanitar din spitalele regionale, pentru a veni în ajutorul lor și a le ușura munca”, se mai arată în comunicat.

 

Related posts

Bugetul UE 2018: Bilete de tren gratuite în peste 30 de țări pentru tineri

Stefana Muresan

Enel, pe piaţa de furnizare de gaze naturale

Stefana Muresan

Zonă de retail de dimensiunea unui mall în cadrul One Cotroceni Park

Ligia Voro

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

Traian Dan

Viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania, finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Ligia Voro

Tu cum foloseşti sursele de încălzire din locuinţă?

Ligia Voro

Andrei Loghin a câștigat prima competiție de Night Golf din România

Ligia Voro

Spitalul de Urgență Moinești, un exemplu pentru sistemul românesc de sănătate

Papuc Irina

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

Fonduri de aproximativ 158 milioane de lei atrase în Regiunea Vest pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

redactia

Cifra de afaceri a agenției de turism eSky a crescut cu 27,5% în 2019. Strategiile luate de companie după răspândirea Covid-19

Ion Surdu

Ungurii aduc autostrada la granița României

Stefana Muresan

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Papuc Irina

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Clujul își pregătește traseele turistice pentru ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil. euro

Stefana Muresan

Revenirea la birou: Măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Stefana Muresan

Vom avea 11 salarii minime în România, în funcție de calificare și studii

Traian Dan

Leave a Comment