Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Șeful Unifarm a confirmat că primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 vor ajunge miercuri la București. Acestea au fost procurate din Coreea de Sud din totalul de 2 milioane de kituri.

Cu 2 zile în urmă Ministerul Sănătății a informat că firma Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR).

„În această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, informa ministerul.

Directorul companiei, Adrian Ionel, a confirmat pentru Libertatea că primul lot de 200.000 de kituri Covid-19 vor ajunge mâine dimineața pe Otopeni.

Ionel a confirmat și prețul, între 7 și 8 euro pe test, plătit direct către producătorul din Coreea, plus tot pe atât, către China, pentru extracția necesară testelor. În total, primele teste vor costa 15 euro pe persoana analizată, ”sub prețul pieței”. „Dar apoi putem coborî, vom lua mai ieftin partea de la chinezi”, a mai spus Ionel pentru sursa citată.

Până acum, România a făcut puțin peste 12.000 de teste, amintește Libertatea. Unifarm va aduce și 40 de aparate PCR, care pot crește foarte mult capacitatea de testare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de armament Romarm va produce echipamente sanitare, măşti şi combinezoane de protecție pentru medici

Articolul următor

Medicii, personalul MAI și persoanele peste 60 de ani au prioritate la Profi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share