Judete Sibiu Ultimele stiri

Primăria Sibiu scutește agenții economici locali de la plata taxei speciale pentru salubrizare

Primarul municipiului Sibiu a anunțat că va propune Consiliului local o nouă măsură pentru a sprijini agenții economici. Este vorba despre scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare.

„Economia locală este afectată de această criză pe care o traversăm cu toții. Pentru că suntem conștienți că mediul de afaceri este partenerul nostru în dezvoltarea orașului, căutăm continuu posibilitățile legale de a-i sprijini pentru a trece mai ușor peste dificultăți.

O nouă măsură pentru a sprijini agenții economici vizează scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare. Voi propune Consiliului Local Sibiu scutirea de la plata acestei taxe pentru utilizatorii non-casnici care și-au întrerupt total activitatea în perioada stării de urgență. Pentru a beneficia de scutire, agenții economici vor transmite către Direcția Fiscală, pe adresa: itpj@sibiu.ro, exclusiv în format electronic, documentele prevăzute în proiectul de hotărâre care va fi afișat pe site-ul instituției de joi, 26 martie, la secțiunea Consiliul Local/ Proiecte de hotărâri supuse aprobării”, a transmis Astrid Fodor într-un comunicat de presă al instituției.

De asemenea, agenților economici care și-au redus activitatea și care produc astfel mai puține deșeuri au posibilitatea să depună o declarație rectificativă, tot în format electronic, rezultând astfel o scădere a taxei de salubrizare.

„În cazul agenților economici care au plătit în avans taxa de salubrizare și solicită această scutire, se va efectua regularizarea, sumele plătite pentru această perioadă fiind considerate avans pentru următoarele perioade neachitate”, a precizat în mesajul său primarul Sibiului.

Anterior, Primăria Sibiu a anunțat mai multe măsuri locale de reducere a impactului negativ pentru businessul local cauzat de Covid-19.

Related posts

Robotul terapeut care ajută copiii cu autism, creat de cercetătorii de la UBB. Proiect de 800.000 de euro, din fonduri europene

redactia

JTI România a donat Poliției de Frontieră echipamente de ultimă generaţie

Stefana Muresan

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Leave a Comment