Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu scutește agenții economici locali de la plata taxei speciale pentru salubrizare

FOTO mesageruldesibiu.ro

Primarul municipiului Sibiu a anunțat că va propune Consiliului local o nouă măsură pentru a sprijini agenții economici. Este vorba despre scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare.

„Economia locală este afectată de această criză pe care o traversăm cu toții. Pentru că suntem conștienți că mediul de afaceri este partenerul nostru în dezvoltarea orașului, căutăm continuu posibilitățile legale de a-i sprijini pentru a trece mai ușor peste dificultăți.

O nouă măsură pentru a sprijini agenții economici vizează scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare. Voi propune Consiliului Local Sibiu scutirea de la plata acestei taxe pentru utilizatorii non-casnici care și-au întrerupt total activitatea în perioada stării de urgență. Pentru a beneficia de scutire, agenții economici vor transmite către Direcția Fiscală, pe adresa: itpj@sibiu.ro, exclusiv în format electronic, documentele prevăzute în proiectul de hotărâre care va fi afișat pe site-ul instituției de joi, 26 martie, la secțiunea Consiliul Local/ Proiecte de hotărâri supuse aprobării”, a transmis Astrid Fodor într-un comunicat de presă al instituției.

De asemenea, agenților economici care și-au redus activitatea și care produc astfel mai puține deșeuri au posibilitatea să depună o declarație rectificativă, tot în format electronic, rezultând astfel o scădere a taxei de salubrizare.

„În cazul agenților economici care au plătit în avans taxa de salubrizare și solicită această scutire, se va efectua regularizarea, sumele plătite pentru această perioadă fiind considerate avans pentru următoarele perioade neachitate”, a precizat în mesajul său primarul Sibiului.

Anterior, Primăria Sibiu a anunțat mai multe măsuri locale de reducere a impactului negativ pentru businessul local cauzat de Covid-19.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Articolul următor

Viziere gratuite pentru medici, produse în România de comunitatea de makeri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share