CSR Sanatate Slider Voluntariat

Viziere gratuite pentru medici, produse în România de comunitatea de makeri

O organizație non-profit produce viziere gratuite pentru cadrele medicale, ambulanțieri, personal DSU și jandarmi.

Coronavirusul reprezintă o provocare mondială în continuă creștere, reprezentând un risc pentru populație, dar și pentru cadrele medicale și tot personalul implicat în combatarea acestui virus SARS-CoV-2.

Datorită ritmului alert, stocurile vizierelor din comerț au fost epuizate. Până în acest moment am primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere: de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune iar cifrele cresc gradual pe măsură ce tu citești acest text”, se precizează în comunicatul Viziere.ro.

Soluția propusă

ONG-ul a prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale sunt mai ușor de procurat.

Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventam, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări.

Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de mai jos.

Mai mult, în acest demers avem mare nevoie de voluntari, coordonatori, sponsorizări în bani și materiale precum și de centre CNC regionale.

Noul model de vizieră

Recomandăm dezinfectarea vizierelor de către utilizatorul acesteia, la primire și după fiecare folosire. Viziera este o măsură de protecție suplimentară fată de cele existente pe piață și nu deține în acest moment omologări”, transmit reprezentanții ONG-ului.

Noul model de vizieră se poate steriliza mai eficient și mai rapid, este mai rapid de tăiat, se pot fabrica mai multe într-un timp mai scurt și este mai ușor de ambalat și de livrat.

Cei care doresc să ajute în vreun fel o pot face accesând :http://viziere.ro//https://www.facebook.com/viziere.ro

Related posts

Roboţi umanoizi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, incluși într-un proiect al UBB Cluj

redactia

Centrul de Oncologie OncoHelp aniversează 10 ani de activitate

Ligia Voro

Regina Maria preia Endo Institute din Timişoara

Robert Bloancă

Leave a Comment