Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Conducerea grupului german Ara Shoes a anunțat că a suspendat activitatea magazinelor sale în urma pandemiei de coronavirus.

“Având în vedere evoluția pandemiei de Covid-19, pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului, activitatea magazinelor noastre va fi suspendată pentru a proteja sănătatea clienților, a angajaților și a comunităților”, precizează reprezentanții Ara.

Grupul german a informat acum două luni că va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei (județul Sălaj) și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai (Bihor). Compania germană se numără printre cei mai mari angajatori din Șimleu și localitățile din jur.

Prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an. Ara Group produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Articolul următor

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share