Investitii Sanatate Ultimele stiri

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Platforma online de programări la doctor, Docbook, a atras o investiţie de 600.000 euro de la Grupul Next Capital şi va dezvolta prima soluţie completă de Telemedicină din România. Potrivit reprezentanţilor businessului, telemedicina va redefini zilele acestea interacţiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19, iar consultaţiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacţiunea directă, scrie Businessmagazin.ro.

„Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuţia noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participaţia achizitionată, ci si de experienţa membrilor Board-ului, care sunt dispuşi să se implice activ, precum şi de complementaritatea şi sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internaţională.” a precizat Cristian Barbu, founding partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent că NCG începuse deja investiţiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piaţa europeană, vizând să investească şi în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora. Potrivit lui, platforma digital Docbook este complet integrată cu o reţea de peste 6.000 de medici şi oferă acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul ţării, dar şi de viziunea şi capacitatea de execuţie a echipei.

Printre investitorii Docbook se numără şi dr. Wargha Enayati (fondatorul reţelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, precum şi a Enayati Medical City, cea mai mare investiţie medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

„Investiţia în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veţi vedea că şi după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialităţi, va scurta timpul şi evaluarea, costurile actului medical în sine, va uşura birocratic şi va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem şi în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ţinea de legislaţie, azi până şi autorităţile din România sunt forţate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, preşedintele Enyati Group.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulţi şi copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultaţii, analize, investigaţii imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât şi pentru angajatori şi care acoperă întreaga ţară. Accesul la Docbook permite găsirea şi programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în doar câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil. Până acum, Docbook a ajutat mai mult de 100.000 de pacienţi, reuşind sa ofere acestora servicii medicale de calitate, în proximitate şi la costuri reduse.

Foto: docbook.ro

Related posts

Locul 38 în Top 100 Antreprenori. Recunoaștere importantă pentru Mircea Oltean, directorul general IRUM SA Reghin

redactia

Preocupări pentru adaptarea ofertei educaționale la Facultatea de Economie și Drept a UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii, la companiile care fac performanță în industria agro-alimentară din Satu Mare: „Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți”

Ion Surdu

Acrobați, instalații de foc, decor autentic românesc și multe alte surprize la UNTOLD

Ligia Voro

Aeroportul International Iasi a primit Certificatul European de Aerodrom

Stefana Muresan

Ventilator mecanic 100% românesc – primele rezultate ale echipei care dezvoltă echipamentul la Mureș: „Funcționează impecabil”

Ion Surdu

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

redactia

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Investiţie de 18,7 milioane lei, finalizată de belgienii de la VCST Automotive Production, la Alba Iulia

Stefana Muresan

Studenţii UBB au fondat propria Societate Antreprenorială Studenţească

Stefana Muresan

Cluj: Proiectul de extindere a parcului TETAROM I a fost finalizat

Stefana Muresan

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Ligia Voro

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Nora Dumitrescu

Drumurile din Sălaj vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Ecomatrix din Satu Mare, afaceri de 8,4 mil. lei din producţia de mobilier pentru export

redactia

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

Ion Surdu

Serele din Transilvania, depășite de comenzi de Paște

Nora Dumitrescu

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

Real estate & construction forum

Ionut Oprea

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Au început oficial demersurile pentru metrou la Cluj

redactia

FOTO: Proiecte de politici publice schițate la Cluj de mai multe organizații

Ligia Voro

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Ligia Voro

Leave a Comment