Investitii Sanatate Ultimele stiri

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Platforma online de programări la doctor, Docbook, a atras o investiţie de 600.000 euro de la Grupul Next Capital şi va dezvolta prima soluţie completă de Telemedicină din România. Potrivit reprezentanţilor businessului, telemedicina va redefini zilele acestea interacţiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19, iar consultaţiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacţiunea directă, scrie Businessmagazin.ro.

„Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuţia noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participaţia achizitionată, ci si de experienţa membrilor Board-ului, care sunt dispuşi să se implice activ, precum şi de complementaritatea şi sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internaţională.” a precizat Cristian Barbu, founding partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent că NCG începuse deja investiţiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piaţa europeană, vizând să investească şi în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora. Potrivit lui, platforma digital Docbook este complet integrată cu o reţea de peste 6.000 de medici şi oferă acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul ţării, dar şi de viziunea şi capacitatea de execuţie a echipei.

Printre investitorii Docbook se numără şi dr. Wargha Enayati (fondatorul reţelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, precum şi a Enayati Medical City, cea mai mare investiţie medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

„Investiţia în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veţi vedea că şi după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialităţi, va scurta timpul şi evaluarea, costurile actului medical în sine, va uşura birocratic şi va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem şi în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ţinea de legislaţie, azi până şi autorităţile din România sunt forţate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, preşedintele Enyati Group.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulţi şi copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultaţii, analize, investigaţii imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât şi pentru angajatori şi care acoperă întreaga ţară. Accesul la Docbook permite găsirea şi programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în doar câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil. Până acum, Docbook a ajutat mai mult de 100.000 de pacienţi, reuşind sa ofere acestora servicii medicale de calitate, în proximitate şi la costuri reduse.

Foto: docbook.ro

Related posts

Olandezii de la Van Wijk și-au mutat unitatea din Argeș

Nora Dumitrescu

Groupe Renault România sponsorizează cu 100 vehicule Dacia și Renault

Ligia Voro

Primul bazin acoperit din Câmpia Turzii, funcțional de anul viitor

Nora Dumitrescu

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Nora Dumitrescu

CDR: Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați în niciun fel de activitate economică

redactia

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Cea mai mare renovare World Class Belvedere

Stefana Muresan

IMM-urile vor primi 25.000 lei pentru prezenţa la târguri şi expoziţii

Stefana Muresan

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

redactia

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Stefana Muresan

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

AFIR, sume uriașe pentru afaceri la țară

redactia

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

Noi măsuri în sprijinul beneficiarilor programului Start-Up Nation – ediția 20

Ligia Voro

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

Carmangeria Moldovan cu afaceri de 15 mil. de euro va folosi doar carne din România

Stefana Muresan

Producătorii clujeni, asalt la mall

Nora Dumitrescu

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (3): Cetățile

Transilvania Business

General Electric va furniza tehnologia de bază pentru noua centrală de la Iernut

Stefana Muresan

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Nora Dumitrescu

UBB Cluj, 8.000 de locuri bugetate pentru admiterea la cursuri de licenţă şi master și noi specializări

Stefana Muresan

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment