Investitii Sanatate Ultimele stiri

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Platforma online de programări la doctor, Docbook, a atras o investiţie de 600.000 euro de la Grupul Next Capital şi va dezvolta prima soluţie completă de Telemedicină din România. Potrivit reprezentanţilor businessului, telemedicina va redefini zilele acestea interacţiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19, iar consultaţiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacţiunea directă, scrie Businessmagazin.ro.

„Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuţia noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participaţia achizitionată, ci si de experienţa membrilor Board-ului, care sunt dispuşi să se implice activ, precum şi de complementaritatea şi sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internaţională.” a precizat Cristian Barbu, founding partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent că NCG începuse deja investiţiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piaţa europeană, vizând să investească şi în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora. Potrivit lui, platforma digital Docbook este complet integrată cu o reţea de peste 6.000 de medici şi oferă acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul ţării, dar şi de viziunea şi capacitatea de execuţie a echipei.

Printre investitorii Docbook se numără şi dr. Wargha Enayati (fondatorul reţelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, precum şi a Enayati Medical City, cea mai mare investiţie medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

„Investiţia în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veţi vedea că şi după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialităţi, va scurta timpul şi evaluarea, costurile actului medical în sine, va uşura birocratic şi va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem şi în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ţinea de legislaţie, azi până şi autorităţile din România sunt forţate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, preşedintele Enyati Group.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulţi şi copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultaţii, analize, investigaţii imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât şi pentru angajatori şi care acoperă întreaga ţară. Accesul la Docbook permite găsirea şi programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în doar câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil. Până acum, Docbook a ajutat mai mult de 100.000 de pacienţi, reuşind sa ofere acestora servicii medicale de calitate, în proximitate şi la costuri reduse.

Foto: docbook.ro

Related posts

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

Ministerul Turismului, reprezentanţe teritoriale interne în Harghita, Sibiu și Bistriţa-Năsăud

redactia

Laserul de la Măgurele, cea mai mare putere din lume. Proiect finanțat cu 311 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Raport BNR: România trebuie să înceapă corecţia macroeconomică în 2021

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

Cramele Darabont, tradiție de peste 100 de ani la Biharia

Traian Dan

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Femeile de afaceri clujene au adus echipamente pentru spitale

Nora Dumitrescu

Din cauza COVID-19 s-au amânat târgurile de turism din Iaşi şi Braşov

Papuc Irina

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Brașov

Ion Surdu

Palatul Cultural din Câmpia Turzii va fi reabilitat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

Programul de sprijin pentru tomatele românești: MADR alocă 50 de milioane de euro în 2019

redactia

Linia de producţie Bell Helicopters ar putea fi mutată din Texas la Braşov

Stefana Muresan

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

Patru asocieri își dispută primul bazin acoperit de înot al Zalăului

Nora Dumitrescu

Mobilierul de Șimleu a făcut profit dublu înainte de criză

Nora Dumitrescu

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Traian Dan

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, desemnat funcționarul anului din administrația locală din România

Stefana Muresan

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Stefana Muresan

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

Leave a Comment