Agricultura Comert Ultimele stiri

Commoditrader investește în echipa din România aducând specialiști în agribusiness

Commoditrader, platforma online internațională de trading cu cereale și materii prime agricole, își mărește echipa locală prin cooptarea lui Sterică Bala, trader cu experință de peste 6 ani pe piața de agribusiness. 

 

Sterică Bala s-a alăturat echipei Commoditrader în urmă cu câteva săptămâni, în poziția de business development manager pentru România. Rolul său este să relaționeze cu fermierii, traderii, FNC-urile, morile, reprezentanții asociațiilor de profil agricol și jucătorii din piața agricolă. Sterică vine din poziția de originator de teren pentru unul dintre cei mai mari traderi din România, relaționând cu companii locale și multinaționale și având o expertiză extinsă asupra industriei agricole.

”M-am alăturat echipei Commoditrader cu mult entuziasm. Este un proiect nou în care cred foarte puternic, pentru că viitorul tranzacționării materiilor și produselor agricole este în online. În toată activitatea mea profesională de 15 ani în vânzări, am interacționat cu oamenii și le-am oferit sprijin pentru a face cele mai bune alegeri pentru ei și afacerea lor”, a declarat Sterică Bala. 

”România are nevoie de un astfel de instrument pentru ca fermierii și toți cei care activează în industria agricolă să beneficieze de transparență, informații corecte despre preț în timp real și parteneri de încredere, locali și internaționali. În cadrul Commoditrader îmi pun în valoare experiența mea ca trader și cunoștințele despre piață, fiind în contact direct cu fermierii. Prin intermediul platformei facilitez relația dintre cumpărător și vânzător, fie că este fermier, moară sau intermediar și sprijin procesul de vânzare-cumpărare, astfel încât contractul comercial să decurgă în favoarea ambelor părți”, a completat acesta.

Piața online Commoditrader a fost lansată în România în toamna anului trecut și a fost primită cu multă deschidere de către fermieri, traderi și asociații de profil.

”Oamenii sunt deschiși la ce aduce nou platforma în România. În plus, fermierii și traderii locali au acces și la piața internațională, prin informații în timp real. Avem deja contracte semnate cu fermieri și traderi și suntem în continuă expansiune. Cei care activează în sectorul agricol vor și sunt dispuși să învețe să facă trading altfel, iar cooptarea lui Sterică în echipa noastră locală ne oferă un mare avantaj competitiv, prin experiența lui extinsă în domeniu și prin relaționarea cu părțile implicate în comerțul cu cereale”, a subliniat Ida Boesen, cofondatoare Commoditrader.  

Platforma Commoditrader se accesează cu ușurință prin crearea unui profil de vânzător, cumpărător sau ambele, iar tranzacționarea este gratuită, scopul fiind ca fermierii să acceseze acest instrument nou și să beneficieze de transparență pe prețuri, informații acurate despre piața locală și internațională și cele mai bune condiții în negocierea termenilor contractuali.

”Ca în orice piață nouă când intri cu un produs nou, întâmpini și provocări. Fermierul român nu era obișnuit cu digitalizarea în vânzarea cerealelor, relația interpersonală era mai prezentă, însă acest lucru nu ducea întotdeauna la prezentarea corectă a informațiilor din piață și la accesarea tuturor informațiilor disponibile. Dar fermierii sunt deschiși să învețe cu sprijinul echipei Commoditrader”, a completat Sterică. 

România este prima țară din Europa Centrală și de Est unde platforma Commoditrader a fost lansată, fiind o piață cu mare potențial pentru agricultură, iar jucătorii locali sunt deschiși să învețe și să se adapteze tendințelor tehnologice, dacă beneficiază de sprijinul necesar. În viitorul apropiat, Commoditrader plănuiește noi lansări în țările din regiune.

Related posts

NUNNER Logistics alege P3 pentru extinderea operațiunilor în România

Papuc Irina

Maramureș: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei, contracte de aproximativ 150 mil. lei

redactia

Miliardar chinez, cel mai mare acționar al Daimler – concern cu două fabrici în Alba

Stefana Muresan

CNAIR, licitație pentru modernizarea Transfăgărășanului

Stefana Muresan

Canadienii de la Naguma vor livra 2 milioane de măști la Cluj

Nora Dumitrescu

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Nora Dumitrescu

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Undelucram.ro, finanțare de 300.000 de euro pentru a se extinde internațional

Ligia Voro

Trei ofertanți pentru noile autobuze ale Sibiului: japonezii, germanii și turco-românii

Stefana Muresan

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Nora Dumitrescu

Cele mai apreciate companii din industria serviciilor de afaceri, premiate la Gala ABSL România 2018

Stefana Muresan

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

redactia

Mai puțini turiști în România în august 2020, dar mai mulți români pe litoral

Traian Dan

Forestierii vor să se dezvolte prin investiții asigurate din fonduri europene

Traian Dan

Sălăjenii de la Silvania Bio s-au pus pe angajări

Nora Dumitrescu

Aplicație de mobilitate urbană, adoptată de transportul public din Cluj

Nora Dumitrescu

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Centrul municipiului Oradea „crește” cu 3.000 de metri pătrați. O piațetă va fi amenajată în continuarea Pieței Unirii

redactia

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Timișoara: Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni dedicată copiilor din medii defavorizate

redactia

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Alianța Vestului: Proiect de autostradă care să lege Clujul de Timișoara, prin Oradea și Arad, prezentat Comisiei Europene

Stefana Muresan

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Traian Dan

Cele mai profitabile afaceri cu tranzacţii imobiliare din Mureş

Stefana Muresan

Leave a Comment