Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Taparo va produce 10 milioane de măști pe lună

Primele măști de protecție produse în România au plecat la Suceava. Compania Techtex, din cadrul grupului Taparo, a început producția de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului. 

Instalarea primei linii tehnologice a avut loc după ce au sosit echipamentele. Imediat s-au făcut probele tehnologice, apoi s-au instruit primii oameni din cele patru schimburi de lucru, precum și cei care vor asigura mentenanța utilajelor. 

Producția se realizează într-un spațiu amenajat special, iar personalul este verificat cu termo – scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător.

„Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava pentru că acolo este cea mai mare nevoie. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică.

Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca în a doua parte a săptămânii să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii, 150.000 de măști de protecție pe zi”, a spus Ioan Filip, administratorul Taparo.

Grupul Taparo a cumpărat încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care sunt pregătite chiar acum pentru expediere. Acestea vor ajunge la fabrică în 7 aprilie.

„Echipele de lucru sunt pregătite pentru instalarea noilor echipamente și, după ce le vor regla și programa conform instrucțiunilor producătorilor, vom extinde capacitatea de producție a companiei pentru a răspunde cât mai repede nevoii din România”, a spus Mihai Filip, director de vânzări la Taparo.

Următoarea investiție a grupului este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel), realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii de coronavirus. Această linie tehnologică este comandată și va pleca spre Techtex la 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii.

Vor urma alte etape de extindere a producției. Compania realizează și 1.000 de combinezoane de protecție pe zi, dar vrea să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. Planul grupului este să extindă producția de măști de protecție la 10 milioane pe lună.

Taparo, producător de mobilă din Maramureş, a suspendat pentru 15 zile activitatea sa specifică și s-a concentrat pe produse de mare necesitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Trenul solidarității românești”, proiect al Grupului GRAMPET pentru a facilita transportul echipamentelor medicale din China

Articolul următor

Cum s-au schimbat hobby-urile românilor în timpul carantinei determinată de COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share