Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record de descărcări pentru aplicațiile de videoconferințe – 62 de milioane într-o săptămână

FOTO https://techcrunch.com/2020/03/30/video-conferencing-apps-saw-a-record-62m-downloads-during-one-week-in-march/

Munca de acasă, distanțarea socială și restricțiile anunțate de autorități au determinat creșterea cererii pentru aplicațiile de videoconferință – atât pentru afaceri, cât și pentru uz personal. Potrivit unui raport al App Annie, citat de Techcrunch, aplicațiile de conferințe business au înregistrat un record de descărcări și utilizări în a treia săptămână din luna martie – 62 de milioane de descărcări în perioada 14-21 martie.

Și aplicația video de socializare Houseparty a atins o creștere record în Europa în timpul izolărilor la domiciliu a persoanelor.

Potrivit raportului App Annie, creșterea cu 62 de milioane de descărcări a însemnat o creștere cu 45% mai mare decât săptămâna precedentă și cu aproape 90% mai mare decât în aceeași săptămână din 2019.

Creșterea este datorată în special a utilizării masive a aplicațiilor precum Google’s Hangouts Meet, Microsoft Teams și Zoom Cloud Meetings. Zoom a fost în topul clasamentelor în întreaga lume în lunile februarie și martie și continuă să înregistreze numeroase descărcări în SUA, Marea Britanie și diverse țări europene.

Astfel, în săptămâna analizată Zoom a fost descărcată de 14 ori mai mult decât media descărcărilor pe săptămână în timpul ultimului trimestru al anului 2019, iar Google’s Hangouts Meet a fost utilizată extrem de mult în luna martie în SUA, în Marea Britanie, Spania și Italia – de 24, 30, 64 și 140 de ori mai mult decât media utilizărilor săpătmânale de la sfârșitul anului trecut. La rândul său, aplicația Microsoft Teams a cunoscut o creștere semnificativă în Spania, Franța și Italia – de 15, 16 și 30 de ori față de utilizarea aplicației în ultimul trimestru al anului 2019.

Dar nu doar aplicațiile video de business au înregistrat creșteri masive, ci și cele de educație, precizează sursa citată. Spre exemplu Google Classroom și ABCmouse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Articolul următor

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share