București IT&C Ultimele stiri

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

- Best in test - Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța rețelei mobile. Certificarea calității seviciilor mobile oferite de Vodafone România este acordată după măsurători efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut AG (fostul P3 communications GmbH), în perioada 10 februarie  ̵  2 martie 2020. Aceasta este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită companiei Vodafone România ca urmare a măsurătorilor efectuate de către auditorul independent umlaut AG.

 

„Nevoia de a asigura servicii de comunicații mobile fiabile și de înaltă calitate pentru români este acum mai importantă ca niciodată. Angajamentul nostru de a contribui la o societate digitală românească este reconfirmat acum de aceasta noua certificare Best in Test. Sunt foarte mândru de eforturile inginerilor noștri de a menține reţeaua mobilă Vodafone în poziția de lider în România intr-un moment în care a fi un partener de încredere pentru români a devenit un lucru esențial”, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România.

Campania de măsurători a fost realizată între 10 februarie și 2 martie 2020, pe teritoriul României, pe un traseu ales în mod aleatoriu de auditorul umlaut AG. Măsurătorile bazate pe echipamentele de măsură profesionale portabile au acoperit o distanță rutieră de 8194 km și 24% din populația României. Măsurătorile bazate pe testele de tip crowdsourcing au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km2. În urma măsurătorilor comparative realizate asupra tuturor rețelelor de telefonie mobilă din România, Vodafone România a înregistrat cel mai mare scor total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date și voce mobile.

Campania de măsuratori bazată pe echipamente de măsură profesionale portabile s-a desfășurat pe un traseu ce a inclus localitățile Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iași, Bacău, Buzău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeș, Făgăraș, Codlea, Sighișoara, Luduș, Huedin, Aleșd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârșova, Lumina, Corbii Mari, precum și pe drumurile rutiere dintre acestea.

Localitățile și drumurile testate au fost selectate independent și aleatoriu de către umlaut AG, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către umlaut AG (fostul P3 communications), pentru a reflecta așteptarile tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile.

Related posts

Calea ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, electrificată cu bani de la UE

Traian Dan

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Stefana Muresan

Restaurantul Hotelului de Gheaţă va purta, în acest an, numele „Ferdinand I al României”

redactia

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Agricultorii de pe Valea Someșului se transformă în manageri de ferme

Nora Dumitrescu

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

Tren metropolitan intre Baciu si Jucu

Stefana Muresan

GTS Telecom deschide centru de date la Cluj

Producătorii organizați din Cluj, depășiți de comenzi

Nora Dumitrescu

Spaces închiriază 3.000 mp în Unirii View

Stefana Muresan

Preţul unei acţiuni Transgaz a crescut cu 50% peste cel de la listare, cu dividendele, randamentul depășește 140%

Stefana Muresan

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

BT și Fondul European de Investiții, finanțări cu garanții europene pentru IMM-uri în valoare de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

Corina Crețu: Progrese în implementarea programelor operaționale în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

Proiectul Alba Iulia Smart City 2018, îmbunătățit cu cinci noi soluții de guvernare inteligentă

Stefana Muresan

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

CNAIR: Au început lucrările pe DN 76 (Deva – Oradea). Contract de 12 mil. euro, antreprenor – asocierea Sylc Con Trans – Hidrostroy AD

redactia

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Papuc Irina

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Papuc Irina

Spitalul Clinic Județean Mureș, coordonator regional în programul național de screening al tuberculozei

Stefana Muresan

UVT, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Stefana Muresan

Leave a Comment