Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Doar pandemia de coronavirus a fost în măsură să oprească interesul timişorenilor pentru cumpărarea de noi locuinţe. Chiar cu scăderea bruscă şi abruptă a cererii, preţurile nu au fost influenţate.

A fost nevoie de apariţia crizei pandemice ca timişorenii să nu mai fie la fel de interesaţi de o nouă proprietate imobilară. În săptămâna 23 – 29 martie, interesul cumpărătorilor pentru achiziţia de apartamente şi case a înregistrat o scădere de 25% faţă de săptămâna precedentă, una în care avusese loc deja prima scădere semnificativă, dar şi de 70 de procente faţă de perioada simială a anului trecut, arată datele imobiliare.ro. Se pare că oamenii erau deja puşi pe gânduri, pentru că luna februarie adusese deja o scădere de 18% faţă de ianuarie, chiar dacă pe total, era pe plus, cu 19 procente faţă de februarie 2019.

Oferta lansată de proprietari pare, de asemenea, mai scăzut, adaptată vremurilor. Scăderea săptămânală a fost de 6% faţă de săptămâna precedentă, iar faţă de perioada similară din anul trecut, de 39%, mai arată datele imobiliare.ro

O constantă care nu se lasă speriată de viruşi răi este preţul. Oamenii care îşi scot la vânzare proprietăţile nu par dispuşi să renunţe la visul lor de a aduna cât mai mulţi bani pentru apartamentul cedat. Aşa că preţul a crescut în perioada 23 – 29 martie cu 0,7 procente faţă de săptămâna precedentă, respectiv de 8,5% faţă de perioada similară din anul precedent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

Articolul următor

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share