Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Doar pandemia de coronavirus a fost în măsură să oprească interesul timişorenilor pentru cumpărarea de noi locuinţe. Chiar cu scăderea bruscă şi abruptă a cererii, preţurile nu au fost influenţate.

A fost nevoie de apariţia crizei pandemice ca timişorenii să nu mai fie la fel de interesaţi de o nouă proprietate imobilară. În săptămâna 23 – 29 martie, interesul cumpărătorilor pentru achiziţia de apartamente şi case a înregistrat o scădere de 25% faţă de săptămâna precedentă, una în care avusese loc deja prima scădere semnificativă, dar şi de 70 de procente faţă de perioada simială a anului trecut, arată datele imobiliare.ro. Se pare că oamenii erau deja puşi pe gânduri, pentru că luna februarie adusese deja o scădere de 18% faţă de ianuarie, chiar dacă pe total, era pe plus, cu 19 procente faţă de februarie 2019.

Oferta lansată de proprietari pare, de asemenea, mai scăzut, adaptată vremurilor. Scăderea săptămânală a fost de 6% faţă de săptămâna precedentă, iar faţă de perioada similară din anul trecut, de 39%, mai arată datele imobiliare.ro

O constantă care nu se lasă speriată de viruşi răi este preţul. Oamenii care îşi scot la vânzare proprietăţile nu par dispuşi să renunţe la visul lor de a aduna cât mai mulţi bani pentru apartamentul cedat. Aşa că preţul a crescut în perioada 23 – 29 martie cu 0,7 procente faţă de săptămâna precedentă, respectiv de 8,5% faţă de perioada similară din anul precedent.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

Articolul următor

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Citește și:
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share