Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Autorităţile timişorene au aprobat un pachet de ajutor pentru firmele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spaţiilor deţinute de municipalitate, respectiv consiliul judeţean. Totuşi, măsurile sunt diferite, primii nu au oferit decât o amânare, în timp ce contractele pentru spaţiile celor de la judeţ au fost efectiv suspendate pe durata stării de urgenţă. afectate sunt mai ales unităţile din domeniul HoReCa şi comercial, care şi-au închis activitatea.

Consilierii locali timişoreni au aprobat amânarea plăţii chiriei pentru imobilele în care funcţionează firme care dovedesc faptul că sunt afectate de situaţia actuală, respectiv de Ordonanţa Militară nr. 1. Desigur ne referim la imobilele deţinute şi închiriate de Municipalitate.

Ajutor pentru firmele care au actvitatea afectată de criza pandemică actuală. Plenul Consiliului Local Timşoara, desfăşurat online, a aprobat acordarea acestei facilităţi.

„Se dispune amânarea la plată a chiriei pentru imobile destinaţie de sediu social/sedii secundare atribuite prin contracte de închiriere şi/sau concesiune încheiate între Municipiul Timişoara şi operatorii economici a căror activităţi economice au fost suspendate conform prevederilor art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 1 /17.03.2020, art. 1, art. 2 din Ordonanţa Militară nr. 2/21 martie 2020. Această măsură se dispune şi se menţine pe întreaga perioadă a menţinerii măsurii de suspendare a activităţilor”, se spune în hotărâre.
Pentru amănarea la plată a chiriei solicitaţii au obligaţia de-a solicita amânarea şi de-a transmite aceasta prin orice mijloc de comunicare către compartimentele abilitate ale Primăriei Municipiului Timişoara, împreună cu toate documentele justificative prevăzute de legislaţie.

În timp ce sprijinul municipalităţii s-a limitat doar la o amânae, în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Timiş, acesta a decis o măsură similară, dar diferită de cea a primăriei timişorene. Astfel, pentru spaţiile proprii închiriate, CJT a decis suspendarea efectiv a contractelor şi nu doar amânarea plăţii chiriei.

„Se aprobă suspendarea executării Contractelor de închiriere prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pe durata existenței stării de urgență instituite prin Decretul Prezidențial nr.195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României”, se spune în hotărârea aprobată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Articolul următor

GAL Timişul de Centru a deschis un magazin virtual pentru producătorii de alimente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share