Asigurări/Burse București Ultimele stiri

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

FTSE confirmă reclasificarea României ca și piață emergentă și pentru a fi incluse și în indici este esențială lichiditatea Băncii Transilvania și a Nuclearelectrica în următoarele 3 luni.

 

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat în cadrul revizuirii interimare din martie 2020 o serie de clarificări în cazul promovării României la statutul de Piață Emergentă Secundară.

“FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de piețe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilității pentru includerea în indici se va realiza în cadrul revizuirii anuale FTSE Global All Cap din septembrie 2020 și se va baza pe datele de tranzacționare de la 30 iunie 2020. Revizuirea din septembrie va analiza lichiditatea individuală a companiilor monitorizate (8 companii românești ce îndeplinesc criteriile de dimensiune ale FTSE Russell) în perioada iulie 2019 – iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puțin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidității, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacționate zilnic și numărul de acțiuni free float. 
 
În acest sens, FTSE Russell a emis următoarele precizări privind promovarea României: “În urma revizuirii anuale FTSE Equity Country Classification din septembrie 2019, Romania va fi reclasificată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară începând cu septembrie 2020. Cu toate acestea, companiile românești vor fi incluse în seria de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dacă minimum două companii îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap pe baza datelor de tranzacționare de la 30 iunie 2020”, se arată într-un comunicat al BVB. 
 
Pe baza calculelor Bursei de Valori București (BVB) și a valorilor curente privind numărul de acțiuni considerate free float, la sfârșitul lunii martie 2020, două companii românești sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piață Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) și S.N. Nuclearelectrica (SNN) acestea ar trebui să îndeplinească în continuare criteriile de lichiditate, în următoarele trei luni. Astfel, Banca Transilvania trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 2.150.000 de acțiuni pentru încă două luni, în timp ce S.N. Nuclearelectrica trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 27.000 de acțiuni pentru cele trei luni rămase, până în iunie 2020.

Bursa de Valori București va continua să lucreze împreună cu companiile emitente, participanții la piață și autoritățile pentru îmbunătățirea lichidității pieței și pentru a asigura includerea în indicii de piețe emergente ai FTSE Russell în septembrie 2020 și mai departe pentru a crește semnificativ numărul companiilor românești incluse în indici FTSE Russell Emerging Markets.

De asemenea, BVB va continua inițiativele de promovare a realizărilor și evoluției pieței în rândul investitorilor globali și locali pentru a consolida percepția acestora referitoare la infrastructura solidă și calitatea pieței românești, dar și pentru a consolida interesul lor față de oportunitățile pieței.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

Related posts

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

Acces mai ușor la intrarea și ieșirea din Oradea spre Cluj prin centura Oșorhei

Traian Dan

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Rareș Cojoc, antreprenor general: “În acest business cel mai important factor este locația”

Ligia Voro

Vinurile de Jidvei, medaliate cu aur și argint la cea mai mare competiție din lume

Stefana Muresan

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

Stefana Muresan

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Leoni, panuri mari în Bistrița: rămâne cu aproximativ 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

redactia

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Stefana Muresan

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Ion Surdu

Asociaţia Română a Băncilor: „Intermedierea financiară, în România, este cea mai mică din Europa”

Papuc Irina

Construcții SA și Sfera Con SRL vor reabilita o secție a Spitalului Județean Sibiu, contract de peste 9 mil. lei

redactia

Aeroportul Cluj a blocat cursele de Marea Britanie

Nora Dumitrescu

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Energy Strategy Summit (ed. IV)- sectorul energetic față în față cu un pachet de strategii

Ligia Voro

Horia Brenciu este noul ambasador al brandului PROFI

redactia

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Ion Surdu

Bihoreanul Zoltan Teszari, pe locul șase în Topul celor mai bogați români

Traian Dan

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Traian Dan

Care sunt propunerile oficiale pentru noul Guvern

Stefana Muresan

Majoritatea orădenilor au ales plata online a taxelor și impozitelor în 2020

Traian Dan

Stratulat Albulescu, asistență juridică fondului GapMinder Venture Partners pentru investiția suplimentară în Deepstash

Ionut Oprea

NTT DATA Romania a inaugurat laboratorul de inovaţie “INNU18”

Stefana Muresan

Leave a Comment