Asigurări/Burse București Ultimele stiri

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

FTSE confirmă reclasificarea României ca și piață emergentă și pentru a fi incluse și în indici este esențială lichiditatea Băncii Transilvania și a Nuclearelectrica în următoarele 3 luni.

 

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat în cadrul revizuirii interimare din martie 2020 o serie de clarificări în cazul promovării României la statutul de Piață Emergentă Secundară.

“FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de piețe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilității pentru includerea în indici se va realiza în cadrul revizuirii anuale FTSE Global All Cap din septembrie 2020 și se va baza pe datele de tranzacționare de la 30 iunie 2020. Revizuirea din septembrie va analiza lichiditatea individuală a companiilor monitorizate (8 companii românești ce îndeplinesc criteriile de dimensiune ale FTSE Russell) în perioada iulie 2019 – iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puțin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidității, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacționate zilnic și numărul de acțiuni free float. 
 
În acest sens, FTSE Russell a emis următoarele precizări privind promovarea României: “În urma revizuirii anuale FTSE Equity Country Classification din septembrie 2019, Romania va fi reclasificată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară începând cu septembrie 2020. Cu toate acestea, companiile românești vor fi incluse în seria de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dacă minimum două companii îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap pe baza datelor de tranzacționare de la 30 iunie 2020”, se arată într-un comunicat al BVB. 
 
Pe baza calculelor Bursei de Valori București (BVB) și a valorilor curente privind numărul de acțiuni considerate free float, la sfârșitul lunii martie 2020, două companii românești sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piață Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) și S.N. Nuclearelectrica (SNN) acestea ar trebui să îndeplinească în continuare criteriile de lichiditate, în următoarele trei luni. Astfel, Banca Transilvania trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 2.150.000 de acțiuni pentru încă două luni, în timp ce S.N. Nuclearelectrica trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 27.000 de acțiuni pentru cele trei luni rămase, până în iunie 2020.

Bursa de Valori București va continua să lucreze împreună cu companiile emitente, participanții la piață și autoritățile pentru îmbunătățirea lichidității pieței și pentru a asigura includerea în indicii de piețe emergente ai FTSE Russell în septembrie 2020 și mai departe pentru a crește semnificativ numărul companiilor românești incluse în indici FTSE Russell Emerging Markets.

De asemenea, BVB va continua inițiativele de promovare a realizărilor și evoluției pieței în rândul investitorilor globali și locali pentru a consolida percepția acestora referitoare la infrastructura solidă și calitatea pieței românești, dar și pentru a consolida interesul lor față de oportunitățile pieței.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

Related posts

Adunarea generală a membrilor AHK România

Stefana Muresan

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Finanțări de 30.000 de lei pentru Colegiul Național Avram Iancu din Ștei

Traian Dan

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

Șase noi proiecte câștigate de UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Ligia Voro

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

Rezultatele campaniei de investigaţii gratuite a FABC ”Nu am făcut destul!” 2018

redactia

Daniel Rusen, numit Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România

redactia

Comisarul Malmström va participa la o discuţie cu românii obişnuiţi

redactia

Strălucire vieneză, artiști de top și invitație la dans la Balul Operei 2019

Stefana Muresan

Banat Business Park – attractive opportunities

Ionut Oprea

Takata recrutează 380 oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

S IMMO AG: positive result – despite COVID-19

Ionut Oprea

CTP a livrat o nouă hală în CTPark Cluj II

redactia

TAROM, nouă promoție la biletele de avion, cu prețuri de la 99 euro pentru unele destinații

redactia

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni poate fi eligibilă pentru cofinanţare din fonduri europene

redactia

Primul centru de formare profesională integrată din România, la Oradea; investiție de 3 mil. euro, din fonduri comunitare

Stefana Muresan

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistrița aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

redactia

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (1)

Transilvania Business

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Nora Dumitrescu

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Leave a Comment