Asigurări/Burse București Ultimele stiri

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

- BVB - FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

FTSE confirmă reclasificarea României ca și piață emergentă și pentru a fi incluse și în indici este esențială lichiditatea Băncii Transilvania și a Nuclearelectrica în următoarele 3 luni.

 

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat în cadrul revizuirii interimare din martie 2020 o serie de clarificări în cazul promovării României la statutul de Piață Emergentă Secundară.

“FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de piețe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilității pentru includerea în indici se va realiza în cadrul revizuirii anuale FTSE Global All Cap din septembrie 2020 și se va baza pe datele de tranzacționare de la 30 iunie 2020. Revizuirea din septembrie va analiza lichiditatea individuală a companiilor monitorizate (8 companii românești ce îndeplinesc criteriile de dimensiune ale FTSE Russell) în perioada iulie 2019 – iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puțin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidității, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacționate zilnic și numărul de acțiuni free float. 
 
În acest sens, FTSE Russell a emis următoarele precizări privind promovarea României: “În urma revizuirii anuale FTSE Equity Country Classification din septembrie 2019, Romania va fi reclasificată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară începând cu septembrie 2020. Cu toate acestea, companiile românești vor fi incluse în seria de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dacă minimum două companii îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap pe baza datelor de tranzacționare de la 30 iunie 2020”, se arată într-un comunicat al BVB. 
 
Pe baza calculelor Bursei de Valori București (BVB) și a valorilor curente privind numărul de acțiuni considerate free float, la sfârșitul lunii martie 2020, două companii românești sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piață Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) și S.N. Nuclearelectrica (SNN) acestea ar trebui să îndeplinească în continuare criteriile de lichiditate, în următoarele trei luni. Astfel, Banca Transilvania trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 2.150.000 de acțiuni pentru încă două luni, în timp ce S.N. Nuclearelectrica trebuie să asigure o lichiditate mediană zilnică de cel puțin 27.000 de acțiuni pentru cele trei luni rămase, până în iunie 2020.

Bursa de Valori București va continua să lucreze împreună cu companiile emitente, participanții la piață și autoritățile pentru îmbunătățirea lichidității pieței și pentru a asigura includerea în indicii de piețe emergente ai FTSE Russell în septembrie 2020 și mai departe pentru a crește semnificativ numărul companiilor românești incluse în indici FTSE Russell Emerging Markets.

De asemenea, BVB va continua inițiativele de promovare a realizărilor și evoluției pieței în rândul investitorilor globali și locali pentru a consolida percepția acestora referitoare la infrastructura solidă și calitatea pieței românești, dar și pentru a consolida interesul lor față de oportunitățile pieței.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

Related posts

Autostrada Sibiu-Piteşti, anunț mult așteptat de la CNAIR

Stefana Muresan

Lucrările de construire a Monumentului Unirii și pentru refacerea parcului din Cetate, investiție de 18 mil lei, încep în aprilie

Stefana Muresan

Romgaz va distribui un dividend suplimentar de 1,30 lei/acţiune

redactia

Revenirea lui Wargha Enayati. Construiește până la sfârșitul anului viitor cel mai mare proiect medical privat din România, investiție de 60 de mil. euro

redactia

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

Scrisoare de atenționare a patronilor din Maramureș către Parlament și Guvern

Nora Dumitrescu

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide toate magazinele din România

Ion Surdu

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Stefana Muresan

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Traian Dan

Oradea, tot mai atractivă. Fitch: ratingul Oradiei – ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă

Stefana Muresan

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Stefana Muresan

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

Soluțiile propuse de CJ Sibiu pentru gestionarea deșeurilor în județ. Cum vor autoritățile să construiască o stație de tratare mecano-biologică

Papuc Irina

Unde să lucrezi în vacanța de vară?

Stefana Muresan

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Stefana Muresan

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Stefana Muresan

Leave a Comment