Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un producător italian de jeansi ar putea realiza la Reşita combinezoane medicale dintr-un material special, reutilizabile

Foto: expresdebanat.ro

O societate italiană cu activitate în domeniul producţiei textile, care deţine o fabrică la Reşiţa, a anunţat că poate produce combinezoane de protecţie pentru domeniul medical. Acestea ar fi realizate dintr-un material special, care se poate spăla, iar combinezoanele refolosite, acestea oferind o protecţie superioară.

Materialul respectiv ar fi fost realizat de cercetătorii britanici la începutul acestui an, fiind deja realizate un set de echipament, care va fi utilizat de medicii de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

„Firma din Reșița e unica din România care a adus materiale din Marea Britanie, materiale care au fost inventate în ianuarie, anul acesta, testate COVID-19, materiale din care face combinezoane. Mâine, reprezentanții firmei merg la spitalul din Reșița pentru a oferi zece combinezoane. E unicul material testat și certificat că oferă protecție totală împotriva COVID-19”, a declarat Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, conform exprestdebanat.ro

„Pot fi spălate și astfel pot avea până la 25 de utilizări. Se spală cu clor și se neutralizează cu apă oxigenată. Spitalul din Reșița înțeleg că are spălătorie internă. Cred că e un sprijin important pentru medici și personalul din spitale”, a mai declarat Moderno conform aceleiaşi surse.

Deja ar fi fost purtate discuţii cu Ministerul Sănătăţii, iar fabrica unde se produc jeanşi sub marca Gas ar putea realiza între 500 și 2000 de bucăți pe zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GAL Timişul de Centru a deschis un magazin virtual pentru producătorii de alimente

Articolul următor

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share