Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Micii producători din Cluj s-au reunit în spațiul virtual

Un magazin online inițiat, întreținut și pus gratuit la dispoziția producătorilor locali de doi tineri antreprenori clujeni a apărut în spațiul virtual.

Aceasta este o platformă pe care înscrierea afacerii și listarea produselor este simplă, fiind destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate (brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate și produse derivate).

Inițiatorii demersului sunt de părere că “acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să ne susținem unii pe ceilalți și să consumăm produse locale”.

“Realitatea momentului ne-a forțat să ne regândim comportamentul de zi cu zi, de la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă până acum să mergem în piață și să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuțe din Piața Mihai Viteazul era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu.

Ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis la cel de necesitate. Micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie nu au posibilitatea să intre în piața pe care o deschide un lanț de magazine sau supermarket, ceea ce îi face mai greu accesibili”, spune Dan Ciulea, cofondator al MadeInCluj.ro.

“Am lansat proiectul din dorința de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informații despre ele și despre producătorii lor, despre posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în case, nu mai frecventează magazinele, piețele.

Este un proiect cu câștig reciproc, atât pentru producători (ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece) și pentru consumatori (care în felul acesta pot face ușor cumpărături de acasă), cât și per ansamblu pentru sprijinul economiei locale”, a menționat celălalt cofondator, Sebastian Florian.

Platforma este gândită ca un magazin online clasic. Clientul plasează comanda, care este transmisă către producător, comanda e procesată și livrată de către producător, iar clientul plătește direct producătorului, prin instrumentele de care acesta dispune (numerar sau card).

Se poate înscrie oricine este mic producător sau antreprenor local, orice afacere de familie. Cu toate că platforma este disponibilă online de doar câteva zile, deja și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din mai multe industrii. 

Un exemplu sunt produsele Ferma Cojocna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop, listate deja în platformă. Aceasta a fost gândită special pentru cei care nu sunt familiarizați cu tehnologia, pentru a veni în sprijinul acestora. 

Inițiatorii platformei susțin că “banii trebuie să se învârtă în economia locală, astfel încât să nu intrăm în colaps, iar în orice vremuri, nu doar de criză, e valabil acest principiu: cumpărând de la producători, mici întreprinzători, antreprenori locali, ajuți dezvoltarea zonei și totodată crești competitivitatea, ceea ce se traduce în creșterea calității și în scăderea prețului”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medlife și Signal Iduna lansează un serviciu de consultanță medicală la distanță

Articolul următor

Un spital modular va fi construit în curtea Spitalului Elias pentru pacienții cu Covid-19. Va fi gata în 4 săptămâni, iar proiectul poate fi replicat oriunde în țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share