Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Micii producători din Cluj s-au reunit în spațiul virtual

- Gourmeticus Academicum 960x643 - Micii producători din Cluj s-au reunit în spațiul virtual

Un magazin online inițiat, întreținut și pus gratuit la dispoziția producătorilor locali de doi tineri antreprenori clujeni a apărut în spațiul virtual.

Aceasta este o platformă pe care înscrierea afacerii și listarea produselor este simplă, fiind destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate (brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate și produse derivate).

Inițiatorii demersului sunt de părere că “acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să ne susținem unii pe ceilalți și să consumăm produse locale”.

“Realitatea momentului ne-a forțat să ne regândim comportamentul de zi cu zi, de la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă până acum să mergem în piață și să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuțe din Piața Mihai Viteazul era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu.

Ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis la cel de necesitate. Micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie nu au posibilitatea să intre în piața pe care o deschide un lanț de magazine sau supermarket, ceea ce îi face mai greu accesibili”, spune Dan Ciulea, cofondator al MadeInCluj.ro.

“Am lansat proiectul din dorința de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informații despre ele și despre producătorii lor, despre posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în case, nu mai frecventează magazinele, piețele.

Este un proiect cu câștig reciproc, atât pentru producători (ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece) și pentru consumatori (care în felul acesta pot face ușor cumpărături de acasă), cât și per ansamblu pentru sprijinul economiei locale”, a menționat celălalt cofondator, Sebastian Florian.

Platforma este gândită ca un magazin online clasic. Clientul plasează comanda, care este transmisă către producător, comanda e procesată și livrată de către producător, iar clientul plătește direct producătorului, prin instrumentele de care acesta dispune (numerar sau card).

Se poate înscrie oricine este mic producător sau antreprenor local, orice afacere de familie. Cu toate că platforma este disponibilă online de doar câteva zile, deja și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din mai multe industrii. 

Un exemplu sunt produsele Ferma Cojocna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop, listate deja în platformă. Aceasta a fost gândită special pentru cei care nu sunt familiarizați cu tehnologia, pentru a veni în sprijinul acestora. 

Inițiatorii platformei susțin că “banii trebuie să se învârtă în economia locală, astfel încât să nu intrăm în colaps, iar în orice vremuri, nu doar de criză, e valabil acest principiu: cumpărând de la producători, mici întreprinzători, antreprenori locali, ajuți dezvoltarea zonei și totodată crești competitivitatea, ceea ce se traduce în creșterea calității și în scăderea prețului”.

Related posts

Proiect Sudium Green pentru plantarea a 10.000 de arbori în Cluj Napoca

Ionel Albu

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Red Bull Romania isi stabileste biroul in Unirii View

Stefana Muresan

Cărnurile alese de la Petry distinse cu Premiul Value&Quality Award de către statul ungar

Ligia Voro

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Traian Dan

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Brandul ALISIA ENCO lanseaza colectia de pulovere cu motive traditionale romanesti

Ionut Oprea

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Papuc Irina

Contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii București, reziliat

Ligia Voro

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

redactia

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

BNR lansează o monedă din argint cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara

Papuc Irina

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

Aproape 400 de kilometri din proiectul Via Transilvanica pot fi parcurși. Un nou traseu de 100 km este amenajat în județul Mureș

Papuc Irina

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara – proiect de finanțare a noilor afaceri, valoare totală de 15,4 mil. lei

Stefana Muresan

Yango, aplicație de ridesharing deținută de rușii de la Yandex, a primit aviz tehnic pentru a funcționa timp de 2 ani

Papuc Irina

Proiect european de 2,5 mil. euro pentru realizarea unei piste de biciclete între Arad şi Pecica

Stefana Muresan

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria – Sighişoara, finalizate în proporţie de 95%

redactia

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

redactia

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

P3: Preocuparea pentru spațiile verzi, parte integrantă a dezvoltării industriale  

Ligia Voro

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Leave a Comment