Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Zona Metropolitană Cluj este parteneră cu orașele Marsilia (Franța), Rotterdam (Țările de Jos), Genova (Italia), Hamburg (Germania) și Varna (Bulgaria), într-un proiect european care își propune să contribuie la eliminarea așa-numitului decalaj digital.

Este vorba de proiectul „Cetățeni digitali europeni” (Eudigit) al cărui scop este de a veni în sprijinul celor care nu au cunoștințele sau posibilitățile necesare pentru a beneficia de avantajele societății digitale. Proiectul va dura doi ani și a început în 1 aprilie, fiind câștigat în urma unui apel lansat în 2019.

Componenta clujeană a proiectului vizează decalajul urban-rural. ZMC va realiza un portret digital al orașului și al zonei înconjurătoare și va lucra împreună cu un grup de experți în domeniu pentru a identifica problemele legate de acest decalaj ca acces la resurse digitale.

Totodată, va fi creat un consiliu al cetățenilor vizați de proiect, din zona rurală, pentru a consulta prin el publicul țintă și a-l informa. Feedback-ul primit de la cele două grupuri va sta la baza unor ateliere de lucru și seminarii. Concluziile vor fi publicate în format digital.

Fiecare oraș partener va lucra în mod similar, pe un alt subiect. Rotterdam va evalua accesul persoanelor cu dizabilități la instrumente digitale, Varna, segmentul tinerilor, iar Hamburg, pe cel al persoanelor în vârstă.

La Genova se va studia utilizarea mijloacelor locale de comunicare în combaterea decalajului digital, iar Marsilia, liderul de proiect, va superviza activitatea și va organiza conferința finală. Bugetul proiectului este de 126.000 de euro, iar publicul vizat este de peste 500 de persoane, în cele șase țări în care se derulează.

„Importanța digitalizării în mediul rural este subliniată de situații de criză, precum cea de față, fiind o soluție optimă, mai ales în privința comunicării sau a învățământului la distanță. Eudigit este și mai relevant acum, și nu din punct de vedere al bugetului, ci al concluziilor trase, care vor putea fi folosite la nivel european”, a declarat Zoltan Coraian, directorul ZMC.        

ZMC este o asociație de utilitate publică, formată din municipiul Cluj-Napoca, 19 comune și consiliul județean. Ea derulează proiecte care au ca scop creșterea calității vieții în aria metropolitană, fiind activă în domenii ca dezvoltare urbană, comunități defavorizate, mediu înconjurător, cercetare, resurse umane, economie rurală.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produse din Bihor pentru bihoreni! - se încearcă promovarea produselor locale

Articolul următor

Mii de măști și mănuși din Germania pentru spitalele Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share