Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Testarea prin metoda PCR pentru depistarea Covid-19 a demarat la Sibiu

Sibiul începe de astăzi testarea la Covid-19 prin metoda PCR, după ce timp de două zile s-au făcut primele teste de probă, cu noul echipament donat Spitalului Județean Sibiu de către compania de construcții Con-A. Într-o singură zi se pot face între 50 și 80 de teste.

Primele teste de probă prin metoda PCR s-au făcut în mare parte pentru personalul medical care a intrat în contact cu un asistent medical, testat pozitiv la Covid-19. Pentru a confirma acuratețea primelor rezultate, s-a apelat în paralel la un laborator al rețelei „Regina Maria”. Rezultatele testelor au coincis și toate au fost negative. Un alt set de probe a fost confirmat cu Laboratorul de la DSP Alba Iulia, ca parte a procedurilor de punere în funcțiune a noii linii de testare de la Sibiu. Până la acest moment, toate testele prelevate de la pacienți din județul Sibiu se trimiteau la alte laboratoare din țară, tot mai aglomerate, durata mare de răspuns fiind în dezavantajul sibienilor.

De azi a început testarea propriu-zisă. La acest moment, într-o zi se pot efectua aproximativ 50-80 de teste. În total, autoritățile dispun acum de 3.000 de teste, dar urmează o suplinire a acestora.

Amintim că pe 30 martie Consiliul Județean Sibiu a semnat un contract cu Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziție prin transfer de la Ministerul Sănătății este de 216.000 lei, iar Consiliul Județean Sibiu va asigura o cofinanțare de 10% pentru realizarea achiziției. Spitalul Județean Sibiu va demara achiziția în cel mai scurt timp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ a donat aproape 4 milioane de lei Spitalului din Sibiu

Articolul următor

Apel către bănci, din Maramureș: faceți culoare separate la ghișee!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share