Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Un start-up românesc ce soluții digitale de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Este vorba despre startup-ul românesc proptech Bright Spaces, care va avea astfel posibilitatea să participe într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene.

Soluția dezvoltată de Bright Spaces se adresează atât dezvoltatorilor proprietarilor de clădiri office, agenţiilor de real estate, cât şi chiriaşilor, punându-le la dispoziţie toate informaţiile clădirilor şi spaţiilor disponibile pentru închiriere, într-un mediu complet digital, uşurând decizia de vizionare a spaţiilor, de cerere de oferte, sau de închiriere.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investeşte exclusiv în startup-uri proptech şi cel mai activ investitor din Europa în domeniu.

„Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Bright Spaces a fost ales, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene”, informează compania, citat de News.ro.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate şi pe oportunitatea de a dezvolta o reţea cu comunitatea mai largă de property şi proptech, alumni ai Pi Labs şi investitori.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creştere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spaţiile de birouri. Ne-a impresionat experienţa comercială şi tehnologică a echipei şi interesul pe care îl arată în relaţia cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziţionat şi are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai uşor pentru proprietari să îşi prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-Covid, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriaşilor să viziteze, virtual, proprietăţile de care sunt interesaţi”, spune Faisal Butt, fondator şi CEO Pi Labs.

Programul se va desfăşura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces îşi va prezenta soluţia în faţa unei audienţe formate din investitori, jurnalişti şi dezvoltatori imobiliari, în vederea desfăşurării următoarei runde de finanţare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piaţă de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuţiile cu peste 40 de mentori şi posibilitatea de a obţine următoarea rundă de finanţare de la fonduri de investiţie europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiţie mare, cu un proces de selecţie desfăşurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deşi această criză de sănătate publică a împins desfăşurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar şi poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces, conform sursei  citate.

În contextul restricţiilor de călătorie şi de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfăşura la distanţă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Articolul următor

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share