IT&C Ultimele stiri

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Un start-up românesc ce soluții digitale de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Este vorba despre startup-ul românesc proptech Bright Spaces, care va avea astfel posibilitatea să participe într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene.

Soluția dezvoltată de Bright Spaces se adresează atât dezvoltatorilor proprietarilor de clădiri office, agenţiilor de real estate, cât şi chiriaşilor, punându-le la dispoziţie toate informaţiile clădirilor şi spaţiilor disponibile pentru închiriere, într-un mediu complet digital, uşurând decizia de vizionare a spaţiilor, de cerere de oferte, sau de închiriere.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investeşte exclusiv în startup-uri proptech şi cel mai activ investitor din Europa în domeniu.

„Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Bright Spaces a fost ales, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene”, informează compania, citat de News.ro.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate şi pe oportunitatea de a dezvolta o reţea cu comunitatea mai largă de property şi proptech, alumni ai Pi Labs şi investitori.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creştere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spaţiile de birouri. Ne-a impresionat experienţa comercială şi tehnologică a echipei şi interesul pe care îl arată în relaţia cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziţionat şi are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai uşor pentru proprietari să îşi prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-Covid, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriaşilor să viziteze, virtual, proprietăţile de care sunt interesaţi”, spune Faisal Butt, fondator şi CEO Pi Labs.

Programul se va desfăşura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces îşi va prezenta soluţia în faţa unei audienţe formate din investitori, jurnalişti şi dezvoltatori imobiliari, în vederea desfăşurării următoarei runde de finanţare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piaţă de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuţiile cu peste 40 de mentori şi posibilitatea de a obţine următoarea rundă de finanţare de la fonduri de investiţie europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiţie mare, cu un proces de selecţie desfăşurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deşi această criză de sănătate publică a împins desfăşurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar şi poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces, conform sursei  citate.

În contextul restricţiilor de călătorie şi de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfăşura la distanţă.

Related posts

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Ștefan Vuza repornește românește Oltchim 

redactia

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Succes la prima ediție de Mănăștur a Târgului Produs de Cluj

Nora Dumitrescu

Fonduri pentru o nouă grădiniță europeană în Târgu Secuiesc

Ligia Voro

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Aerogara din Cluj a primit acreditarea internațională de sănătate

Nora Dumitrescu

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

24REAL își extinde echipa și înființează un departament specializat în rezidențial

Transilvania Business

Facturone, în sprijinul firmelor

Ligia Voro

Going nationwide for the deals of the future

Ionut Oprea

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Stefana Muresan

Transportul metropolitan din Brașov se extinde în alte patru localități

Papuc Irina

COO Purcari: Noi am accelerat producția și exportul de vinuri. Am făcut față multor crize și am ieșit puternici din ele

Ion Surdu

Argon Dental aduce sistemul german de implant dentar K3PRO în România

A. I.

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” – prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

redactia

Adunările acționarilor Transgaz, fără cvorum

Ligia Voro

Marc O’Polo, primul magazin mono-brand din România în Bucureşti Mall

Ligia Voro

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Compania Aquaserv SA – furnizor de civilizație pentru locuitori din trei județe

Ligia Voro

Leave a Comment