IT&C Ultimele stiri

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Un start-up românesc ce soluții digitale de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Este vorba despre startup-ul românesc proptech Bright Spaces, care va avea astfel posibilitatea să participe într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene.

Soluția dezvoltată de Bright Spaces se adresează atât dezvoltatorilor proprietarilor de clădiri office, agenţiilor de real estate, cât şi chiriaşilor, punându-le la dispoziţie toate informaţiile clădirilor şi spaţiilor disponibile pentru închiriere, într-un mediu complet digital, uşurând decizia de vizionare a spaţiilor, de cerere de oferte, sau de închiriere.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investeşte exclusiv în startup-uri proptech şi cel mai activ investitor din Europa în domeniu.

„Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Bright Spaces a fost ales, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene”, informează compania, citat de News.ro.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate şi pe oportunitatea de a dezvolta o reţea cu comunitatea mai largă de property şi proptech, alumni ai Pi Labs şi investitori.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creştere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spaţiile de birouri. Ne-a impresionat experienţa comercială şi tehnologică a echipei şi interesul pe care îl arată în relaţia cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziţionat şi are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai uşor pentru proprietari să îşi prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-Covid, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriaşilor să viziteze, virtual, proprietăţile de care sunt interesaţi”, spune Faisal Butt, fondator şi CEO Pi Labs.

Programul se va desfăşura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces îşi va prezenta soluţia în faţa unei audienţe formate din investitori, jurnalişti şi dezvoltatori imobiliari, în vederea desfăşurării următoarei runde de finanţare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piaţă de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuţiile cu peste 40 de mentori şi posibilitatea de a obţine următoarea rundă de finanţare de la fonduri de investiţie europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiţie mare, cu un proces de selecţie desfăşurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deşi această criză de sănătate publică a împins desfăşurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar şi poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces, conform sursei  citate.

În contextul restricţiilor de călătorie şi de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfăşura la distanţă.

Related posts

Romcab caută investitori cu sprijinul unui puternic fond de investiții din Londra

Stefana Muresan

ANSWEAR.ro îți aduce cele mai tari tendințe pentru toamna anului 2019

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Arad, Gheorghe Falcă: “A beautiful future is built on education and culture”

Transilvania Business

În 2021, recensământul populației și locuințelor se va face online

Traian Dan

Francezii de la Webhelp fac angajări în Oradea

Stefana Muresan

Dezbatere europeana la Sibiu

redactia

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Romania (ROREG) – noi obiective pentru următorii 2 ani

Stefana Muresan

Tarom introduce cursele Timișoara-Iași, din vară Timișoara – Cluj

Stefana Muresan

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

Swiss Capital, premiat la deschiderea Anului Bursier 2019

redactia

Fonduri europene pentru moți

Stefana Muresan

Licitație pentru o bază sportivă modernă la Aiud: investiție de peste 1 milion de euro

Ion Surdu

Brandul ALISIA ENCO lanseaza colectia de pulovere cu motive traditionale romanesti

Ionut Oprea

APIA a autorizat la plată suma totală de 385,4 mil. euro pentru 576.220 fermieri

Stefana Muresan

Logistics demand holds up, Romania a strategic market for WDP

Ionut Oprea

Comisia Europeană a aprobat Proiectul Crossbow, din care face parte Transelectrica

Stefana Muresan

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Distribuția gazului în Maramureș, supervizată de o asociație de dezvoltare

Nora Dumitrescu

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Campania „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!” la finalul anului 2018

redactia

Bucharest – skyline transformation 2025: Romania and Bucharest in the top relocation options for global companies

Ionut Oprea

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Leave a Comment