IT&C Ultimele stiri

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Un start-up românesc ce soluții digitale de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Este vorba despre startup-ul românesc proptech Bright Spaces, care va avea astfel posibilitatea să participe într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene.

Soluția dezvoltată de Bright Spaces se adresează atât dezvoltatorilor proprietarilor de clădiri office, agenţiilor de real estate, cât şi chiriaşilor, punându-le la dispoziţie toate informaţiile clădirilor şi spaţiilor disponibile pentru închiriere, într-un mediu complet digital, uşurând decizia de vizionare a spaţiilor, de cerere de oferte, sau de închiriere.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investeşte exclusiv în startup-uri proptech şi cel mai activ investitor din Europa în domeniu.

„Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Bright Spaces a fost ales, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului şi scalarea companiei la dimensiunea şi la necesităţile pieţei office europene”, informează compania, citat de News.ro.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate şi pe oportunitatea de a dezvolta o reţea cu comunitatea mai largă de property şi proptech, alumni ai Pi Labs şi investitori.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creştere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spaţiile de birouri. Ne-a impresionat experienţa comercială şi tehnologică a echipei şi interesul pe care îl arată în relaţia cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziţionat şi are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai uşor pentru proprietari să îşi prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-Covid, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriaşilor să viziteze, virtual, proprietăţile de care sunt interesaţi”, spune Faisal Butt, fondator şi CEO Pi Labs.

Programul se va desfăşura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces îşi va prezenta soluţia în faţa unei audienţe formate din investitori, jurnalişti şi dezvoltatori imobiliari, în vederea desfăşurării următoarei runde de finanţare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piaţă de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuţiile cu peste 40 de mentori şi posibilitatea de a obţine următoarea rundă de finanţare de la fonduri de investiţie europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiţie mare, cu un proces de selecţie desfăşurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deşi această criză de sănătate publică a împins desfăşurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar şi poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces, conform sursei  citate.

În contextul restricţiilor de călătorie şi de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfăşura la distanţă.

Related posts

Zitec este oficial singura companie românească partener Magento

Ligia Voro

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Nora Dumitrescu

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

Elvețienii de la Holcim vor finanța spitale din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

13 milioane de lei pentru închiderea unui depozit de deşeuri la Oradea

Traian Dan

Dunwell: 2.500 mp pentru Farmasi, in CTPark București

Papuc Irina

Top 10 afaceri locale ce estimează creșteri ale vânzărilor în perioada post-izolare

Traian Dan

Autoritățile s-au răzgândit – exportul de cereale poate fi reluat: Ordonanța militară nr. 9

Ion Surdu

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Eldi Brutăria, model de succes în industria de panificaţie

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

Ionel Albu

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Conducerea prin exemplul personal și transferul cunoștințelor către generațiile mai tinere

Ligia Voro

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, extinsă cu 60 de stații

Traian Dan

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Stefana Muresan

Arad, Brasov, Cluj, Prahova, Sibiu, Timis – judetele cu cele mai multe investitii straine. Care sunt cei mai importanti parteneri economici

redactia

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

Mega Image și-a deschis supermarket în Green Residence

Nora Dumitrescu

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment