Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Pentru că prima ședință online de urbanism a Consiliului Județean (CJ) Cluj s-a dovedit a fi un succes, instituția vrea să permanentizeze acest sistem și după terminarea stării de urgență.

Consiliul Județean Cluj a organizat prima ședință online a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), o premieră națională în domeniu. În cadrul ședinței publice de cinci ore au participat 60 de arhitecți, proiectanți, specialiști în urbanism din cadrul forului administrativ județean.

Dezbaterea în noua formulă a celor 25 de proiecte prezentate s-a dovedit a fi extrem de practică și adecvată, derularea ședinței în sistem online permițându-le celor prezenți să realizeze o analiză mult mai detaliată a planșelor prezentate.

Mutarea în mediul online a ședinței a permis proiectaților o flexibilitate mult mai mare în gestionarea timpului, aceștia putând, până la momentul susținerii propriului proiect, să lucreze de la biroul personal, la alte proiecte în care erau angrenați.

Prima ședință a CTATU online realizată de CJ Cluj a fost apreciată de toți cei care au luat parte ca fiind un succes, feedback-ul primit fiind unul exclusiv pozitiv. Din acest motiv, se ia în calcul realizarea acestui gen de întâlniri și pe viitor, inclusiv după ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență.

În perioada pandemiei de coronavirus, CJ Cluj recomandă persoanelor fizice și juridice care doresc să trimită spre avizare documente de urbanism să o facă online, prin transmiterea acestora scanat, pe e-mail.

Recomandarea vizează cererile de emitere a certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construire/desființare, precum și orice completări sau documente legate de procesul de autorizare a construcțiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Articolul următor

Cristian Bichi: Coronavirusul și moratoriile bancare din unele țări europene

Citește si:
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Citeste mai mult

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Băile din orașul Beclean au dat startul sezonului estival în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel…
Total
0
Share