Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Laboratorul Genetic Center din Cluj completează capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19 cu până la 860 de teste/zi

Acționând rapid și flexibil ca răspuns la nevoia în creștere de prelucrare rapidă a testelor pentru depistarea infecției cu COVID-19, în deplin acord cu măsurile și protocoalele impuse către autorități, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și-a extins capacitatea de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 la nivel național. În plus față de Laboratorul Central și laboratorul Genetic Center din București, REGINA MARIA a implicat un al treilea  laborator – Genetic Center din Cluj – în procesarea acestor teste. Astfel, capacitatea totală a Rețelei ajunge la 860 de teste/ zi, cu ajutorul celor 16 specialiști de laborator, deservind instituții și spitale publice din mai multe județe ale țării.

„Este datoria noastră să ne implicăm toate resursele, toate laboratoarele dotate cu aparatură specială de biologie moleculară din Rețea, pentru a acoperi necesarul de testare la nivel național. Clujul e un punct strategic regional, iar activarea laboratorului Genetic Center din oraș va permite preluarea unei cereri locale mari și scăderea presiunii resimțită de autoritățile publice.”, completează Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

În laboratorul Genetic Center din Cluj se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, timp de 5 zile pe săptămână, iar sâmbătă și duminică timp de 12 ore pe zi.

Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituțiilor și a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum și pentru pacienții programați la intervenții chirurgicale în cadrul spitalelor REGINA MARIA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOREN 2020 se amână pentru septembrie

Articolul următor

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share