Sălaj Sanatate Ultimele stiri

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

6,6 milioane de lei au fost investiți în reabilitarea, modernizarea și dotarea Pavilionului de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din municipiul Zalău, din județul Sălaj.

Secția de spital a fost modernizată și respectă normele și standardele actuale de igienă. Pavilionul are 62 de paturi, este singurul cu acest specific din Sălaj (atât pentru adulți, cât și pentru copii), iar necesitatea reabilitării este cu atât mai mare în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

“Toate investițiile în sistemul sanitar, și nu numai, derulate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI), vor continua. Vom duce la bun sfârșit investiții absolut necesare în acest context în care România luptă cu boala. Dau asigurări constructorilor că toate lucrările vor fi plătite”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Principalele intervenții asupra clădirii ce va găzdui secția de boli infecțioase au vizat oferirea unor condiții de primire cât mai confortabile și mai sigure pacienților, îndeosebi luând în considerare patologiile tratate, prin recompartimentarea saloanelor.

Au fost create și zone destinate recepției / triajului pacienților, ambulatoriului de specialitate și centrului antirabic, cât și zone de așteptare destinate aparținătorilor pacienților. Instalațiile interioare au fost refăcute, iar restaurarea unor elemente ale clădirii, dat fiind caracterul și specificul acesteia (clădire de patrimoniu, din 1912), reprezintă un alt aspect al lucrărilor de reabilitare și modernizare.

SJU Zalău este una dintre unitățile spitalicești din județ ce va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Secția de boli infecțioase are o capacitate de 62 paturi, 5 medici și 33 asistenți medicali, infirmiere și îngrijitori.

Pentru acest modul CJ a mobilizat 730.000 de lei, mobilierul și echipamentele aferente menționate aflându-se în diverse stadii de contractare / livrare, dată fiind și situația de contractare a pieței de profil în actualul context mondial. 

Lucrările de reabilitare și modernizare contractate cu CNI se înscriu în demersurile CJ și SJU de modernizare și extindere a infrastructurii unității spitalicești – cele mai recente proiecte destinate modernizării infrastructurii ori zonelor funcționale aflându-se în diverse stadii, cu o valoare de 33,7 milioane de lei.

Related posts

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

7 monumente, trei din Transilvania, pot fi revitalizate cu finanțare nerambursabilă

Ligia Voro

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Corina Crețu anunță o miză de 373 miliarde de euro chiar în mandatul României la șefia UE

redactia

Amplasamentul pentru construcția Variantei Ocolitoare Satu Mare, predat antreprenorului; termen de finalizare – 18 luni

Stefana Muresan

Lime România introduce abonamentul de 18 lei pentru un număr nelimitat de închirieri a trotinetelor electrice timp de o săptămână

Papuc Irina

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

[Enjoy Transylvania!] Visit Cluj – an imaginary trail of landmarks

Transilvania Business

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

redactia

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Centru naţional de radioterapie, inaugurat la Baia Mare. Echipamente de peste 2 mil. euro

Stefana Muresan

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Zalăul și-a dublat bugetul în patru ani

Nora Dumitrescu

Marile probleme ale Clujului: prețurile proprietăților, mobilitatea și salariile

Nora Dumitrescu

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Papuc Irina

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Patrimoniul cultural evreiesc din Timişoara, promovat internaţional

redactia

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment de promovare a culturii săsești din Transilvania și a turismului local, se va desfășura online, în perioada 31 iulie – 2 august

Papuc Irina

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

redactia

Leave a Comment