Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenilor li se va lua temperatura la intrarea în piețe și la sosirea la muncă

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan și dr Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi coordonatorul tuturor spitalelor din județ, au prezentat vineri, 3 aprilie, ultimele decizii ale Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Astfel, începând de luni, 13 aprilie, toate companiile sau instituțiile publice care au peste 50 de angajați vor fi obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi sau în activitate, prin folosirea aparatelor de luare a temperaturii cu infraroșu care să stabilească dacă cel care intră în companie are sau nu temperatură.

Această măsură va face să-i identificăm imediat pe cei care manifestă anumite simptome, atunci când sunt infectați, vor putea fi trimiși acasă, iar echipele de intervenție care vor fi funcționale după această dată vor putea să le ia probe, așa încât să vedem dacă ei sunt infectați sau vor putea să meargă la serviciu”, a spus primarul.

Tot din 13 aprilie se va asigura testarea persoanelor care merg la piețe, în locuri publice care țin de municipiul Oradea, lucru care se va realiza tot prin termometre cu infraroșu, cu citire de la distanță. Dacă companiile nu vor găsi în comerț termometre cu citire în infraroșu, Primăria Oradea propune ca de la finalul săptămânii viitoare să le asigurăm aceste dispozitive, întrucât am comandat 2 000 de termometre, în felul acesta vom contribui la perierea mai bună a celor care sunt în mișcare și care intră în comunități unde există potențial de răspândire mai mare”, a declarat Ilie Bolojan.

De asemenea, s-a luat măsura dezinfectării spațiilor publice: a spațiilor aglomerate unde există trafic de pietoni, precum stații de autobuz, stații de tramvaie, respectiv intrări în piețe. Nu vom face așa-zisa dezinfecție pe străzi, deoarece din toate analizele făcute nu are niciun fel de efect, iar banii cheltuiți pe o astfel de dezinfecție îi vom direcționa către spitale, pentru kituri și probe, în așa fel încât să putem proteja personalul medical. Totodată, vom continua să creștem stocurile de material, în așa fel încât dacă numărul de cazuri va crește treptat în săptămânile următoare, să putem să asigurăm un răspuns corespunzător în spitalele noastre și în perioada următoare”, a precizat Ilie Bolojan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Articolul următor

Apare un nou complex sportiv în Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share