Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorul Conrep va moderniza o axă rutieră importantă din Maramureș

Asocierea de societăți Conrep – Dimex 2000 Company – Explan va reabilita drumul județean nr. 187, pe Valea Ruscovei.

CEI 20.000 de locuitori ai comunelor de pe Valea Ruscovei vor putea circula în siguranță pe un drum județean reabilitat și modern. Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a DJ 187, Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, sunt în plină desfășurare.

DJ 187 reprezintă una dintre cele mai importante axe de comunicație rutieră din Maramureș, deservește patru localități și are lungime de 19,7 km. Prestatorul execută lucrări la terasamente, la zonele unde au existat cedări de fundație, precum și la reabilitarea podurilor existente pe acest traseu.

Dincolo de refacerea sistemului rutier, de relocarea și protejarea rețelelor de apă, energie și canalizare, în cadrul proiectului se vor reabilita și patru poduri cu lungimi de la 8 la 18 m și se vor amenaja accese la proprietăți.

Sunt prevăzute și lucrări pentru scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, refacerepodețe transversale și reamenajare podețe de pe drumurile laterale, precum și lucrări privind siguranța circulației. Maramureșul are o rețea de drumuri județene de 786 km.

În prezent sunt reabilitați 70 km, din care 56 km prin proiectul finalizat de Consiliul Județean (CJ) reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN18) – Bârsana (DJ 185), finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) și 14 km  prin proiectul de reabilitare a DJ 182 B, sector Coaș (DJ 182C) – Remeți pe Someș (DJ 108E) tronsonul Șomcuta Mare (DN 1C) – Remeți pe Someș (DJ 108E), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lungimea de drumuri ce urmează a fi reabilitate la nivelul întregului județ este de 159 km din care: 86 km prin PNDL și 78 km prin POR. Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a menționat că acesta este unul dintre cele mai afectate din țară de criza provocată de coronavirus.

Activitatea însă continuă, iar șantierul pentru reabilitarea DJ 187 funcționează acum la parametri normali. Reabilitarea DJ 187 este o investiție a CJ, finanțată prin PNDL 2, de 60 milioane lei, și presupune reabilitarea drumului județean între Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, în lungime de 22 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

Articolul următor

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share