Analize Sanatate Slider Ultimele stiri

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

- MKOR stud - 56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță MKOR, jumătate dintre români reduc cheltuielile la minim și peste 40% se gândesc de două ori înainte de a face o cheltuială. Aproximativ 1 din 4 persoane au făcut provizii de mâncare și alte produse de bază pentru această perioadă.

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu noul coronavirus. De asemenea, o treime dintre români își contactează mai des familia și prietenii, față de care simt mai multă grijă în prezent.

Studiul arată că românii și-au schimbat obiceiurile de zi cu zi, în proporție de 98%, ca răspuns la epidemia de Coronavirus (COVID-19).

82% dintre români se spală și se dezinfectează mai des pe mâini, iar 75% evită spațiile publice, ieșind afară doar pentru drumurile de strictă necesitate. 46% dintre persoane își iau măsuri de precauție suplimentară, alegând să poarte mască și mănuși atunci când ies afară.

În privința obiceiurilor de cumpărare ale românilor, aproape jumătate aleg să reducă cheltuielile la minim (49%) în această perioadă, gândindu-se de două ori înainte de a face o cheltuială (42%). Adulții între 45-54 ani sunt cei mai preocupați de bugetul pentru cheltuielile zilnice.

Aproximativ 1 din 4 persoane și-au asigurat provizii de mâncare și alte produse de bază pentru această perioadă. 30% dintre români se îndreaptă către cumpărăturile online zilele acestea, mai mult decât o făceau înainte de epidemia de Coronavirus.

Pentru mai mult de jumătate (56%) dintre românii care au un loc de muncă, lucrul de acasă nu este posibil, din cauza specificului muncii pe care o realizează, făcând ca peste jumătate din populația activă să rămână vulnerabilă la virus. 34% dintre angajați și-au adaptat modul de lucru de acasă, fie parțial (22%), fie în totalitate (12%). 9% obișnuiau să lucreze de acasă și înainte. Epidemia de Coronavirus are și un impact pozitiv, în sensul în care mai mulți români își manifestă mai mult grija față de prieteni și familie (37%) ori petrec mai mult timp cu copiii (25%).

Starea de spirit a românilor în aceste zile

Din analizele MKOR Consulting, românii trăiesc o stare de conștientizare a importanței prezentului, care ocupă în aceste momente primul loc în lista priorităților tuturor, timpul petrecut cu familia și cei apropiați, iar sănătatea și bunăstarea acestora reprezintă cele mai de preț lucruri. Româncele tind să pună mai mult accentul pe importanța relațiilor interumane și valorile pe care să le cultivăm în această perioadă grea, și fac apel la solidaritate și credință.

În schimb, bărbații enunță o perspectivă politico-economică negativă, concentrându-se pe certitudinea unui viitor întunecat, cu multe lacune. Tot ei sunt mai degrabă adepții teoriilor conspirative legat de declanșarea epidemiei și criza economică pe care o preconizează.

Studiul a fost realizat în perioada 26-28 martie 2020, pe un eșantion de 1.621 de respondenți, reprezentativ la nivel național pe criterii de gen, vârstă (18+) și distribuție geografică. Nivel de încredere este de 95%, iar eroarea maximă de +/-2,4%.

MKOR Consulting este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business.

Related posts

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Seră hidroponică pentru roşii cherry, investiție de 700.000 de euro în Bihor

Stefana Muresan

Curs online gratuit oferit de Harvard University pentru instruirea profesioniștilor din sănătate în utilizarea ventilatoarelor mecanice

Papuc Irina

CTP a finalizat peste 130.000 m2 în prima jumătate din 2018, la nivel național

redactia

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Turism Băile Felix a cumpărat 555.000 de acţiuni SIF Oltenia, în ultima şedinţă din 2018

redactia

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

Ardealul vrea să treacă la agricultura premium

Stefana Muresan

Comunicarea internă – factor esențial pentru engagementul angajaților

Stefana Muresan

Regiunea Centru – un exemplu, iar ADR Centru – un posibil mentor în procesul de dezvoltare regională din Albania

Stefana Muresan

Agenţia Eximtur, creștere cu 50% pe destinaţiile balneare

Stefana Muresan

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Preh, peste 1.000 de angajați la Ghimbav și continuă angajările

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ TB – Discursul emoționant al fostului președinte al PE: ”Este minunat că președintele Klaus Iohannis i-a unit pe liderii UE la Sibiu. Acest lucru nu va fi uitat niciodată”

Stefana Muresan

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Stefana Muresan

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Bitdefender cumpără know-how de securitate a rețelelor; RedSocks Security, ultima achiziție

redactia

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Nora Dumitrescu

BT oferă clienților posibilitatea să plătească cu ceasul inteligent

redactia

Calitate, responsabilitate și integritate în Rotary 2241

Ligia Voro

Parcare supraetajată lângă Spitalul Judeţean Oradea

Traian Dan

Pădurea de Mâine

redactia

Leave a Comment