Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100.000 de IMM-uri din Europa vor beneficia de 8 miliarde de Euro pentru a diminua impactul economic al pandemiei

bursa.ro

Comisia Europeană (CE) împreună cu Fondul European de Investiții (FEI) vor impulsiona băncile și creditorii importanți să ofere lichidități IMM-urilor, estimând că valoarea aceasta ar ajunge până la 8 miliarde de Euro. Pentru aceasta CE a scos de sub saltea, adică de la Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) suma de un miliard de Euro cu care să garanteze la FEI în vederea realizării demersului. După cum se știe FEI face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții (Grupul BEI), ceea ce îi facilitează acesteia colaborarea cu băncile și creditorii respectivi.

Garanții pentru cele spuse mai sus putem aduce prin declarațiile de presă ale reprezentanți ai conducerilor instituțiilor implicate:

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat: „Peste tot în Europa, întreprinderile se confruntă cu dificultăți. UE reacționează rapid pentru a contribui la atenuarea șocului și pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii, care sunt deosebit de vulnerabile. Astăzi (n.r. – luni, 6 apr.), Comisia și Fondul European de Investiții pun la dispoziție finanțare în valoare de 8 miliarde EUR, oferind astfel un ajutor imediat sub formă de lichidități pentru IMM-urile din Europa afectate de pandemia de coronavirus. Fondurile vor fi alocate deja în această lună prin intermediul băncilor locale și al creditorilor locali pentru a ajuta întreprinderile cele mai afectate de criză.

Directorul general al FEI, Alain Godard, a declarat: „În această perioadă de criză fără precedent, este esențial ca IMM-urile să primească sprijinul de care au nevoie. FEI depune eforturi intense pentru a asigura un răspuns rapid și adecvat la pandemia de COVID-19 și avem plăcerea de a lansa astăzi (n.r. – luni 6 apr.), împreună cu Comisia, această nouă inițiativă în valoare de 8 miliarde EUR. Deși acesta este un prim pas important, Grupul BEI va continua să depună eforturi în vederea găsirii unor soluții suplimentare pentru a răspunde rapid nevoilor de finanțare ale antreprenorilor din întreaga Europă.

Oare ce valoare va ajunge în România? Dar în județul nostru? Asta depinde de gradul de încunoștiințare al managerilor IMM-urilor din România, respectiv din Satu Mare. Pentru accesare de fonduri IMM-urile trebuie să depună cereri direct la bâncile locale și la creditorii locali ce participă la program. Ne-am interesat pentru dumneavoastră care sunt acestea și redăm mai jos pe acelea mai importante care au reprezentanță în județul Satu Mare:

-CEC Bank – suma finanțării 699.000 lei, prin linii de credit sau prin linii de credit transformate;

– BCR – 25.000.000 Euro, împrumuturi BEI prin care se pot finanța investiții corporale și necorporale;

– 1.875.000 Euro, pentru industrie, servicii și investiții în eficiență energetică

– BRD – Uniunea Europeană susține împrumuturi cu dobândă mică din inițiativa JEREMIE;

– Raiffeisen Bank – 1.500.000 Euro, împrumuturi pentru investiții și fonduri de rulment în cadrul inițiativei JEREMIE;

– 150.000 Euro pentru start up-uri în stadiu incipient.

– Banca Transilvania – 25.000.000 Euro, pentru industrie, servicii, agricultură și infrastructură;

– împrumuturi cu dobândă mică din inițiativa JEREMIE;

Gruiță Ienășoiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MADR: Pe contul deschis la BNR au intrat peste 91 de milioane de euro pentru plata subvențiilor APIA

Articolul următor

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Citește si:
Total
0
Share