Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

#Viața după COVID-19. Chestionar pentru un set de soluții pentru mediul de afaceri

Situația actuală a determinat schimbări semnificative în organizarea companiilor și a instituțiilor. De la sistarea sau convertirea producției, la mutarea activității la distanță sau chiar închidere temporară, companiile au trebuit nu doar să găsească soluții, dar să își regândească modelul de business.

În acest context, Ingenius HUB, prin Rețeaua Ingenius NET, a lansat în aceste zile o cercetare privind impactul COVID-19. Datele colectate vor fi utilizate pentru a fundamenta un memorandum adresat Președinției, Guvernului și autorităților locale, care să conțină un set coerent de măsuri necesare sprijinirii organizațiilor românești în contextul crizei generate de COVID-19.

Demersul Ingenius HUB este alimentat de neliniștea crescândă din toate zonele relevante pentru economia românească: companii, organizații non-profit, instituții publice sau de cercetare.

Se propune realizarea unei evaluari realiste și corecte a situației, astfel încât în baza acesteia să poată fi construit un apel unitar către autoritățile îndreptățite să aplice un set închegat de soluții adaptate la nevoile și așteptările reale ale mediului de afaceri.

Rodica Lupu

Dacă dorim să obținem măsuri concrete și cu adevărat utile de la guvern, este necesar să le formulăm împreună și să le fundamentăm pe cifre concrete, pentru a putea intră în normal în cel mai scurt timp. Avem nevoie de scutiri sau amânări la plata de taxe, de finanțări ușor de accesat în scurt timp, de mecanisme de redresare pentru industriile cele mai afectate și nu numai. Dar orice măsuri vor fi adoptate, ele trebuie să reflecte voința și să răspundă la nevoile tuturor antreprenorilor, și nu se pot formula fără o consultare reală la nivel național”, a declarat Rodica Lupu, fondator Ingenius HUB.

Organizațiile care doresc să participe la această cercetare pot accesa chestionarul pe link-ul: https://forms.gle/Z8aq4wKWM1d7X1PfA .

Participanții vor avea acces în final la rezutlatele acestuia și vor putea face ei înșiși propuneri în cadrul memorandumului care va fi realizat la final. În plus, Ingenius NET pune la dispoziția acestora, în mod gratuit, una dintre publicațiile rețelei – Ghid de inovare pentru IMM-uri, Barometrul IMM-urilor din România 2020 sau Metodologie pentru dezvoltarea de microclimate care susțin crearea și dezvoltarea start-up-urilor.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Articolul următor

Asociația țăranilor: “Economia locală, nu supermarketurile reprezintă soluția la criză”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.
Citeste mai mult

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share