Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște Institutul OncoGen din Timișoara ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19. Potrivit tabelului actualizat de pe site-ul OMS privind instituțiile care lucrează asupra unor vaccinuri, cercetătorii de la Timișoara lucrează asupra vaccinului numit „Synthetic Long Peptide Vaccine candidate for for S and M proteins”. În prezent, acesta se află la faza de testare pre-clinică.

„Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. Aveți încredere în cercetarea românească”, a comentat recunoașterea de către OMS Virgil Păunescu, directorul Institutului de Terapii genice OncoGen din Timișoara.

Aici poate fi consultată lista actualizată a OMS cu institutele din întreaga lume care lucrează asupra unui nou vaccin.

La sfârșitul lunii martie, reprezentnații ONcoGen au anunțat că vaccinul se află deocamdată în fază de testare în laborator pe celule umane.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul, echivalentul a 1.000 de doze. Astăzi începem testele”, au anunțat reprzentanții OncoGen. Specialiștii centrului de cercetare spun că un articol care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva Covid-19 a fost publicat de către OncoGen încă pe data de 8 februarie, iar în martie un grup de cercetători chinezi au publicat un articol „aproape identic”.

OncoGen este primul centru de cercetare din România și Europa de Est, cu echipamente de ultimă generație pentru cercetare de bază și aplicată în domeniul terapiilor genice. Centrul dispune de facilități de cercetare de bază și aplicate, cu 15 compartimente, inclusiv o instalație GMP și laboratoare dotate cu echipamente performante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Muncii: peste 1 milion de contracte au fost suspendate și peste 200.000 - încetate, de la începutul crizei Covid-19. Distribuția pe domenii

Articolul următor

Recrutările de personal din Ardeal se mută în spațiul virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share