Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Compania brașoveană Moveos, care deține o fabrică la Rovinari unde produce volane și centuri de siguranță, s-a reorientat în perioada epidemiei și a început în această săptămână producția de combinezoane. Compania anunță că totul a fost posibil după o mobilizare extraordinară de trei săptămâni, timp în care au fost reutilate halele de producție și regândit procesul de producție. 

„Criza COVID a lovit puternic industria auto, principalul nostru client. Au început să închidă, unul după altul, tot mai mulți producători din acest domeniu. În fața acestei situații, aveam de ales: plecăm cu toții în șomaj tehnic sau ne concentrăm să găsim soluții să ajutăm comunitatea în această situație fără precedent și să avem grijă de locurile de muncă ale oamenilor noștri. Și am ales calea cea grea”, au anunțat reprezentanții companiei.  Astfel, timp de trei săptămâni s-a lucrat la reutilarea halelor, la regândirea întregului proces de producție, la căutarea de furnizori și recalificarea oamenilor.

„Sunt trei săptămâni în care timpul, energia și banii au fost exclusiv dirijate către acest proiect. O persoană optimistă spunea că se poate începe producția unui produs nou în minim 3 luni. Noi am făcut-o în 3 săptămâni. Cu multă bucurie, vă anunțăm că începem producția de combinezoane de unică folosință. În 3 săptămâni de la idee. Încă avem emoții și suntem conștienți că mereu pot apărea surprize. Ni se cer deja zeci de mii de combinezoane. Lucrăm la foc continuu, în 3 schimburi și ne dorim ca după primele două săptămâni de acomodare, să ajungem la o cifră de aproximativ 18 000 de combinezoane pe săptămână. O parte le vom dona”, au mai anunțat responsabilii din companie. În afară de combinezoane, în fabrică se mai produc și halate medicale.

Foto: Bizbrasov

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Articolul următor

Vești bune: Uzinele Dacia sunt gata să reia progresiv activitatea industrială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share