Cluj Sanatate Slider Ultimele stiri

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

- regina maria clinica virtuala 960x506 - Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Rețeaua de sănătate Regina Maria anunță măsuri sporite de protecție pentru angajații din maternități, precum și pentru pacienți. Maternitățile sunt, prin definiție, spitale de urgență și este necesar ca mamele și copiii să beneficieze de un mediu sigur. De aceea, Maternitatea Regina Maria Cluj este deschisă și gestionează toate nașterile programate, dar și pe cele viitoare. În același timp, se realizează în continuare morfologiile fetale și ecografiile de sarcină ce reprezintă o urgență medicală.

Pentru a răspunde nevoilor pacienților în această perioadă, intervențiile, investigațiile și tratamentele non-urgente au fost amânate. În același timp, consultațiile obișnuite au fost mutate în „Clinica Virtuală”, unde o echipă de peste 360 de medici oferă consultații online. Mai multe detalii aici: https://www.reginamaria.ro/clinica-virtuala.

În Maternitatea Regina Maria Cluj au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol strict premergător nașterii. O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri, există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Ca o măsură de siguranță suplimentară, toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, chiar dacă prezintă sau nu simptome.. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital.

Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe.

În cadrul rețelei de sănătate, sunt luate măsuri de siguranță care să asigure protecția pacienților și a personalului medical și non-medical. Angajații și colaboratorii Regina Maria poartă permanent echipament special de protecție, de la intrarea în spital și până când pleacă acasă.

De asemenea, toate sălile de operație și secțiile de terapie intensivă sunt dotate cu aparatură completă și complexă, atât medicală, cât și pentru dezinfecție. Pentru o comunicare eficientă, există canale și fluxuri de comunicare online la nivelul spitalelor, iar medicii și asistentele sunt informați în timp real cu cele mai noi date, fără a fi necesare întâlnirile în grupuri mari.

Rețeaua de sănătate Regina Maria este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale și singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

Related posts

Regulamentul european pentru protecţia datelor personale intră în vigoare în 25 mai. Eşti pregătit?

Stefana Muresan

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Stefana Muresan

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Stefana Muresan

eMAG va livra produsele cu automobile 100% electrice

Papuc Irina

Harta învățământului profesional și dual. Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi

redactia

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Nora Dumitrescu

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

Regele Mihai, simbolul demnității noastre uitate

Stefana Muresan

​Sala polivalentă din Oradea, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii

redactia

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Nora Dumitrescu

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Aliz Kosza, Business Mentor: “Secretul leadershipului este să te înconjuri de oameni competenți”

Ligia Voro

Cluj: Investiții de 10 milioane lei în patru centre SPA

Stefana Muresan

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Analiză KeysFin: Industria locală de pharma la un maxim istoric în 2020

Ligia Voro

Oradea va avea primul laborator robotizat de analize medicale din România

Traian Dan

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

Sibiul, promovat ca destinaţie turistică în noul clip al Ministerului Turismului

Stefana Muresan

Compania Samax din Maramureș, cu acționariat canadian, va exploata zăcămintele de aur-cupru de la Rovina (Hunedoara), estimate la peste 5 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Amplu proiect imobiliar, demarat în Cluj Napoca de Kremlin Development

Stefana Muresan

Solina România a cerut certificat de urbanism pentru reconstrucția fabricii pe vechiul amplasament

Stefana Muresan

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Ligia Voro

Leave a Comment