Antreprenori Banci Finante-banci Investitii POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Microîntreprinderile și IMM-urile pot obține credite cu dobândă zero

Sâmbătă, 4 aprilie 2020, s-a publicat în Monitorul Oficial, OUG 42/2020, prin care IMM-urile și microîntreprinderile din România vor putea accesa credite bancare garantate de stat, cu dobândă zero.

Potrivit actului normativ, obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă susținerea IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 milioane lei, echivalent în lei al sumei de aproximativ 161 milioane euro. Plafonul maxim de garantare este de 15 miliarde lei, echivalent în lei al sumei de aproximativ 3,1 miliarde euro.

Se preconizează că prin implementarea acestei schemei de ajutor de stat vor fi sprijinite 40.000 de SRL, SRL-D, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și cooperații. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 10.000.000 lei. Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru este de 5.000.000 lei, iar pentru creditele de investiții este de 10.000.000 lei.

Dintre beneficiarii eligibili ai acestei scheme de finanțare sunt excluși cei care au activități de jocuri de noroc și pariuri, producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope, activități de investigare și protecție.

Durata maximă a finanțărilor este de 72 de luni în cazul creditelor pentru investiții, fără posibilitate de prelungire, și de 36 de luni în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru. Aceste credite/linii de credit pentru capitalul de lucru pot fi prelungite cu maximum 36 de luni.

Furnizorul schemei de ajutor de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, denumit în continuare FNGCIMM, îi sunt delegate atribuțiile de administrare a schemei. acordului de finanțare.

Ajutorul nu depășește 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole. Cuantumul ajutorului acordat întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu trebuie stabilit pe baza prețului sau a cantității produselor introduse pe piață.

Firmele care aplică pentru obținerea granturilor depun un document scris prin care se angajează să nu disponibilizeze personalul existent de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la 31 decembrie 2020.

Related posts

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Bihor: Centru pentru Cultură și Artă Contemporană, investiție de 6 mil. euro

Stefana Muresan

ASA Cons a început lucrările la Dedeman Lugoj

Nora Dumitrescu

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Papuc Irina

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Exportatorii de top ai Maramureșului: Aramis, Eaton, Universal Alloy

Nora Dumitrescu

România, în topul european după dezvoltarea parcurilor de retail

Ligia Voro

Primele zece autobuze electrice din România, puse în circulaţie

Stefana Muresan

Până la 55.000 Euro de la stat pentru mici afaceri

Stefana Muresan

Start-up-ul austriac Artivive, co-înființat de un mureșean, schimbă fața artei prin tehnologia realității augmentate

Stefana Muresan

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

Excelența în învățământul profesional dual, premiată

Ligia Voro

Primăria și Centrul Cultural Clujean dezvoltă prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei

redactia

BeKid.ro investește peste 150.000 de euro în departamentul de call center

Ligia Voro

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Stefana Muresan

Fără cash: Volt, prima aplicație 100% românească de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer

Ligia Voro

Povestea brașoveanului angajat să schimbe imaginea Americii

redactia

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

Donație semnificativă de echipamente medicale din Luxemburg pentru Spitalul Județean de Urgență Sibiu

Papuc Irina

Brașovul – strategie pe energie termică pentru trei decenii. Vrea fonduri comunitare și fonduri elvețiene

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

Leave a Comment