Antreprenori Banci Finante-banci Investitii POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Microîntreprinderile și IMM-urile pot obține credite cu dobândă zero

Sâmbătă, 4 aprilie 2020, s-a publicat în Monitorul Oficial, OUG 42/2020, prin care IMM-urile și microîntreprinderile din România vor putea accesa credite bancare garantate de stat, cu dobândă zero.

Potrivit actului normativ, obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă susținerea IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 milioane lei, echivalent în lei al sumei de aproximativ 161 milioane euro. Plafonul maxim de garantare este de 15 miliarde lei, echivalent în lei al sumei de aproximativ 3,1 miliarde euro.

Se preconizează că prin implementarea acestei schemei de ajutor de stat vor fi sprijinite 40.000 de SRL, SRL-D, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și cooperații. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 10.000.000 lei. Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru este de 5.000.000 lei, iar pentru creditele de investiții este de 10.000.000 lei.

Dintre beneficiarii eligibili ai acestei scheme de finanțare sunt excluși cei care au activități de jocuri de noroc și pariuri, producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope, activități de investigare și protecție.

Durata maximă a finanțărilor este de 72 de luni în cazul creditelor pentru investiții, fără posibilitate de prelungire, și de 36 de luni în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru. Aceste credite/linii de credit pentru capitalul de lucru pot fi prelungite cu maximum 36 de luni.

Furnizorul schemei de ajutor de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, denumit în continuare FNGCIMM, îi sunt delegate atribuțiile de administrare a schemei. acordului de finanțare.

Ajutorul nu depășește 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole. Cuantumul ajutorului acordat întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu trebuie stabilit pe baza prețului sau a cantității produselor introduse pe piață.

Firmele care aplică pentru obținerea granturilor depun un document scris prin care se angajează să nu disponibilizeze personalul existent de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la 31 decembrie 2020.

Related posts

Cel mai important proiect pe fonduri europene în valoare de de 45,8 de mil. de euro din istoria Consiliului Județean Arad

Stefana Muresan

SC Apă Canal SA Sibiu, contract de finanțare de peste 10 milioane de lei

Stefana Muresan

Clujul va avea charter de TelAviv

Nora Dumitrescu

Neil McGregor, noul președinte al Camerei de Comerț Româno – Britanice

redactia

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

Traian Dan

Bancherul român Mihai Precup vrea să schimbe Europa de Est prin dezvoltarea piețelor de capital

redactia

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Traian Dan

Canadienii de la Naguma vor livra 2 milioane de măști la Cluj

Nora Dumitrescu

Recrutări de necalificați la fabrica de măști din Maramureș

Nora Dumitrescu

Videoconferința “Bioeconomia și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Rolul Clusterelor”. Obiectiv durabil: Să nu fugim doar după profit, ci să dezvoltăm sustenabil

Ligia Voro

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Utilajele GAL Valea Someșului, folosite la reabilitarea drumurilor

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Numărul de firme dizolvate a scăzut cu peste 25% în primele 11 luni din 2020 față de anul precedent

Ion Surdu

Draxlmaier suspendă activitatea fabricilor timp de două săptămâni

Traian Dan

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

redactia

Producția de automobile în România a crescut în luna februarie cu peste 7%. Dacia Duster și Ford Ecosport & Puma, în top

Papuc Irina

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Stefana Muresan

Operații gratuite la Timișoara, proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de un milion de euro

redactia

BVB și SIBEX au fuzionat; România va avea o singură bursă

Stefana Muresan

Energy Challenge 2017 şi-a desemnat câștigătorii!

Ligia Voro

Leave a Comment