Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) anunță care sunt cauzele dispariției de pe piața românească a medicamentului Euthyriox și care sunt soluțiile identificate pe a evita un eventual blocaj pe viitor. 

ANMDRM anunță că a inițiat împreună cu Ministerul Sănătății, Colegiul Farmaciștilor din România, reprezentanții companiei producătoare și distribuitorii de medicamente, o analiză asupra cauzelor care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România, care în ultimul timp a atins pragul unei adevărate crize.

„În urma analizei, ANMDMR a constatat că, în primul trimestru al anului 2020, consumul de Euthyrox a crescut semnificativ, mai exact cu până la 49% fată de aceeași perioadă a anului trecut. În acest sens, s-a solicitat companiei Merck, producătorul medicamentului, suplimentarea cantităților pentru trimestrul II. Compania a răspuns pozitiv solicitării autorităților române de a suplimenta cantitățile puse pe piață în lunile aprilie, mai și iunie. Mai mult, pentru o soluționare cât mai promptă a situației curente a decis creșterea cantităților care vor fi distribuite pe piață începând cu săptămâna 13-17 aprilie”, anunță ANMDMR. Autoritatea nu explică care au fost motivele care au dus la un consum atât de crescut a medicamentului.

„Pentru săptămâna viitoare, a fost agreată o livrare majoră care depășește livrările pentru luna Martie 2020 cu până la 48%. De asemenea, ANMDMR a solicitat livrări majorate cu aproximativ 50% pentru trimestrul II față de livrările din trimestrul I al anului 2020”.

Pentru viitor, Agenția susține că va dezvolta o aplicație prin care să pună la dispoziția pacienților informații despre disponibilitatea medicamentelor.

Foto: vrancea24.ro

Total
60
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Articolul următor

Grup Feroviar Român obține primul certificat european de siguranță valabil pentru operarea în două ţări - România şi Grecia

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
60
Share