Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) anunță care sunt cauzele dispariției de pe piața românească a medicamentului Euthyriox și care sunt soluțiile identificate pe a evita un eventual blocaj pe viitor. 

ANMDRM anunță că a inițiat împreună cu Ministerul Sănătății, Colegiul Farmaciștilor din România, reprezentanții companiei producătoare și distribuitorii de medicamente, o analiză asupra cauzelor care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România, care în ultimul timp a atins pragul unei adevărate crize.

„În urma analizei, ANMDMR a constatat că, în primul trimestru al anului 2020, consumul de Euthyrox a crescut semnificativ, mai exact cu până la 49% fată de aceeași perioadă a anului trecut. În acest sens, s-a solicitat companiei Merck, producătorul medicamentului, suplimentarea cantităților pentru trimestrul II. Compania a răspuns pozitiv solicitării autorităților române de a suplimenta cantitățile puse pe piață în lunile aprilie, mai și iunie. Mai mult, pentru o soluționare cât mai promptă a situației curente a decis creșterea cantităților care vor fi distribuite pe piață începând cu săptămâna 13-17 aprilie”, anunță ANMDMR. Autoritatea nu explică care au fost motivele care au dus la un consum atât de crescut a medicamentului.

„Pentru săptămâna viitoare, a fost agreată o livrare majoră care depășește livrările pentru luna Martie 2020 cu până la 48%. De asemenea, ANMDMR a solicitat livrări majorate cu aproximativ 50% pentru trimestrul II față de livrările din trimestrul I al anului 2020”.

Pentru viitor, Agenția susține că va dezvolta o aplicație prin care să pună la dispoziția pacienților informații despre disponibilitatea medicamentelor.

Foto: vrancea24.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Articolul următor

Grup Feroviar Român obține primul certificat european de siguranță valabil pentru operarea în două ţări - România şi Grecia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share