Judete Sanatate Sibiu Ultimele stiri

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Compania LANCO a donat două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, o dotare valoroasă pentru instituție. Recent, firma, prin directorul Sorin Stoica, a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea. La realizarea sistemului de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei, Ionuț Oancea, potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Județean Sibiu.

„Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, spune Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

În toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Activitatea companiei Lanco a început în anul 1953 în Hanovra, Germania, iar în anul 2005 s-a demarat producția corturilor de mari dimensiuni în fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu. Corturile produse se vând în intreaga lume și sunt utilizate pentru tabere de copii; evenimente; spitale mobile; bucătării de campanie; tabere de refugiați; tabere militare; adăposturi pentru situații de urgență.

Lanco a avut în anul 2018 a treia cifră de afaceri din județul Sibiu dintre companiile care activează în domeniul fabricării de articole confecționate din textile (cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp) – 28,2 milioane lei.

Related posts

Consiliul Județean Sibiu a preluat președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Stefana Muresan

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

Dimitris Raptis, noul CEO Globalworth Group

Ion Surdu

Crosspoint Real Estate forms co-operation partnership with Savills in Romania

Ionut Oprea

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

Spitalul judeţean şi cel municipal din Oradea, reabilitate cu fonduri europene de 12 mil. euro

Stefana Muresan

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, la Sebeș. Demersurile continuă

Ligia Voro

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

Un studio foto din Baia Mare s-a specializat în viziere medicale

Nora Dumitrescu

CCIA Timiș, Climate-KIC Accelerator – program de finanțare de până la 45.000 de euro

Stefana Muresan

Ultimele zile in care studentii si absolventii pot accesa 800 de joburi in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Stefana Muresan

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

Școlile particulare din România își oferă ajutorul pentru implementarea învățământului online în sistemul public

Papuc Irina

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

foodpanda oferă opțiunea de livrare fără contact între livrator și client

Ligia Voro

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Studii masterale pentru specialiștii viitorului

Ionut Oprea

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Record: Oradea a bătut recordul sumelor colectate în Orașul Faptelor Bune

Traian Dan

Cifra de afaceri a firmelor de poștă și curierat ar putea ajunge la aproape 6 miliarde de lei în acest an

Ion Surdu

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Papuc Irina

Transportatorii din Ardeal își vor școli angajații pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment