Judete Sanatate Sibiu Ultimele stiri

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

video compania lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă spitalului județean sibiu - rsz cabina anti covid 1 - VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Compania LANCO a donat două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, o dotare valoroasă pentru instituție. Recent, firma, prin directorul Sorin Stoica, a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea. La realizarea sistemului de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei, Ionuț Oancea, potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Județean Sibiu.

„Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, spune Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

video compania lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă spitalului județean sibiu - cabina anti cvid 2 - VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

În toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Activitatea companiei Lanco a început în anul 1953 în Hanovra, Germania, iar în anul 2005 s-a demarat producția corturilor de mari dimensiuni în fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu. Corturile produse se vând în intreaga lume și sunt utilizate pentru tabere de copii; evenimente; spitale mobile; bucătării de campanie; tabere de refugiați; tabere militare; adăposturi pentru situații de urgență.

Lanco a avut în anul 2018 a treia cifră de afaceri din județul Sibiu dintre companiile care activează în domeniul fabricării de articole confecționate din textile (cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp) – 28,2 milioane lei.

Related posts

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii Romgaz începând de miercuri

Stefana Muresan

Fabrica de Lapte Brașov și-a majorat afacerile de 12 ori în zece ani

Stefana Muresan

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Leoni caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje auto din Beiuș

redactia

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Încep lucrările la pasajul de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Ligia Voro

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Elevii din Baia Mare învață antreprenoriat și inovație în IT

Ligia Voro

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Papuc Irina

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel

Ligia Voro

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Nora Dumitrescu

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Cluj Napoca: Proiect integrat tren metropolitan-metrou, chiar și cu finanțare europeană

redactia

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Medlife lansează serviciul de consultanță medicală online, prin videoconferință

Ion Surdu

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Ana Birchall: Ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene

redactia

Leave a Comment