Judete Sanatate Sibiu Ultimele stiri

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Compania LANCO a donat două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, o dotare valoroasă pentru instituție. Recent, firma, prin directorul Sorin Stoica, a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea. La realizarea sistemului de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei, Ionuț Oancea, potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Județean Sibiu.

„Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, spune Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

În toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Activitatea companiei Lanco a început în anul 1953 în Hanovra, Germania, iar în anul 2005 s-a demarat producția corturilor de mari dimensiuni în fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu. Corturile produse se vând în intreaga lume și sunt utilizate pentru tabere de copii; evenimente; spitale mobile; bucătării de campanie; tabere de refugiați; tabere militare; adăposturi pentru situații de urgență.

Lanco a avut în anul 2018 a treia cifră de afaceri din județul Sibiu dintre companiile care activează în domeniul fabricării de articole confecționate din textile (cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp) – 28,2 milioane lei.

Related posts

Piața chineză se deschide pentru exporturile românești

redactia

Roman SA va încheia anul cu o producție de 33 de camioane

Stefana Muresan

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Stefana Muresan

Dimensiunea de inovare și IT a Clujului, prezentată de Emil Boc în Silicon Valley

redactia

Autorităţile române au trimis CE, spre aprobare, proiecte de 629 milioane euro în decembrie 2018

redactia

Centura municipiului Satu Mare, finanţată din fonduri europene; investiție de peste 400 de milioane de lei

redactia

Roboţi umanoizi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, incluși într-un proiect al UBB Cluj

redactia

RO-Wine Cluj devine festival anual

redactia

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel

Stefana Muresan

“Vinul.ro & bucate dobrogene” – distincții pentru vinuri și expoziție cu degustare de gastronomie

Ligia Voro

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Papuc Irina

Cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, Secuiana trimite 57% din producţie la export

redactia

Romsilva face curierat cu lemn de foc la Cluj

Nora Dumitrescu

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

Gheorghe Chindris – director general interimar al Cupru Min Abrud, una dintre cele mai profitabile societăți de stat

Stefana Muresan

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 695 milioane lei

Stefana Muresan

Mall-urile Zalăului, deschise la foc automat

Nora Dumitrescu

Made in Cluj, purtat la New-York și Los Angeles. Concepto – brandul românesc creat de două surori cu mașina de cusut a bunicii

Papuc Irina

Grupul Banca Transilvania a început să vândă titluri de stat în euro

Nora Dumitrescu

Patronii din Maramureș vor plafonarea salariilor la stat la 5.000 de lei

Nora Dumitrescu

Deschiderea procedurii de insolvență în contextul stării de urgență

Nicolae Pop

Leave a Comment