Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum arată primul kit complet de protecție 100% românesc: produs la o fabrică din Călan, județul Hunedoara

Coramed Medizinische Produkte, companie cu sediul administrativ în Sibiu, scoate pe piață primul kit complet de protecție, fabricat 100% în România, mai exact în fabrica din Călan, județul Hunedoara. Materialele pot fi achiziționate de spitalele din țară care se confruntă cu lipsa echipamentelor de protecție. Kit-ul cuprinde combinezon, botoșei tip cizmă, mască de unică folosință, vizieră și șorț din folie polietilenă, scrie oradesibiu.ro.

Producția are loc la fabrica din Călan, județul Hunedoara, acolo unde au început să se fabrice primele măști românești de protecție după izbucnirea crizei coronavirus.

Materialele utilizate pentru realizarea kit-ului anti – COVID 19, sunt similare cu cele oferite de furnizorii din China şi respectă toate standardele internaţionale. Principalul avantaj al kit-ului „made în România” este însă prețul, mai accesibil pentru spitale decât cele oferite de furnizorii din China, care au dublat sau chiar triplat preţurile la materialele de protecţie. „Fiind un furnizor de articole medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății – multe dintre ele fiind esențiale în combaterea evoluției răspândirii COVID-19 – CORAMED a creat o serie de articole și kit-uri de protecție special dedicate situației actuale. Pe lângă măști și halate de unică folosință, am scos pe piață primul Kit complet de protecție, fabricat 100% în România și realizat la cele mai înalte standarde, din materiale certificate pentru uz medical. Conform specificațiilor tehnice, materialul este impermeabil și se poate folosi în fabricarea echipamentelor de protecție împotriva virușilor”, informează reprezentanții companiei.

Coramed Medizinische Produkte este o companie producătoare cu capital 100% românesc, cu sediul administrativ la Sibiu, iar fanrica de producție – în Călan, județul Hunedoara. Fabrica din Călan are 76 de muncitori și produce din 2004 textile speciale cu destinație medicală precum consumabilele pentru blocurile operatorii, ambulatorii de specialitate, A.T.I., câmpuri și seturi chirurgicale sterile de unică folosință. Printre clienții săi se numără foarte multe spitale din România pentru care există deja comenzi de în derulare.

Într-un interviu de la sfârșitul lunii martie pentru dialogtextil.ro, administratorul companiei spunea că în prezent, Coramed are comenzi de 200.000 de măști chirurgicale.

În anul 2019 cifra de afaceri a companiei a depășit 7 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un studio foto din Baia Mare s-a specializat în viziere medicale

Articolul următor

Sala Sporturilor din Brașov devine „spital de campanie“ pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share