Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Michelin reia producția de cord metalic la Zalău

Holdingul francez Michelin a reluat în Sălaj producţia de cord metalic utilizat în producţia de anvelope. Totuși, fabricarea anvelopelor rămâne oprită.

“Din data de 8 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Cord este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri.

Uzina de la Floreşti şi uzina Zalău Anvelope rămân deocamdată închise, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu care au un program specific”, a precizat conducerea Michelin România. 

La nivel mondial, producţia de anvelope nu a fost reluată decât de compania Continental, atât Michelin, cât şi Pirelli având activitatea oprită în acest  domeniu. La finele lunii martie, Michelin a decis să oprească fluxul la cele ambele fabrici pe care le are în Sălaj, în contextul pandemiei de coronavirus.

Michelin are în România 3.800 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti, precum şi o reţea comercială. Una din fabricile din Zalău produce diverse tipuri de anvelope, iar cea de-a doua furnizează cord metalic uzinelor din cadrul grupului.

 

La nivel european constructorii auto au oprit fabricarea de maşini, iar majoritatea producătorilor de componente au blocat producţia în contextul extinderii epidemiei de coronavirus. 200.000 de angajaţi din industria auto locală sunt în şomaj tehnic din cauza pandemiei, companiile dorind să-şi protejeze angajaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria auto în lupta împotriva Covid-19: 230.000 de angajați caută soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști, viziere sau piese pentru ventilatoare

Articolul următor

Dunwell: 2.500 mp pentru Farmasi, in CTPark București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share