Agricultura Sălaj Ultimele stiri

Producătorii locali sălăjeni își fac loc pe internet

Activată după apariția crizei coronavirusului, platforma producătorilor locali din județul Sălaj a ajuns în decurs de o săptămână la 34 de conturi active, anunță inițiatorii acesteia.

Aceștia au îndemnat locuitorii Sălajului să se aprovizioneze cu produse de carmangerie de la producătorii din zonă. “Ați cumpărat carnea de miel pentru masa de Paște? Vă recomandăm să o faceți de la producători locali, din comunitatea voastră. Tot aici găsiți și verdețuri, ouă și ce mai aveți nevoie pentru o masă cumpătată.

Aceasta e singura perioadă din an în care ardelenii consumă cel mai mult miel. În zona noastră porcul e “baza”. Apoi puiul și vita sau peștele. Mai era un obicei, mai demult, ca toamna să se taie un batal în vie, dar s-a cam pierdut.

Avem deja pâine, ouă, fructe și verdețuri de sezon, produse apicole, dulcețuri, compoturi, vinuri și siropuri, carne de miel, vițel, porc sau iepure, semințe, ulei presat la rece, mobilier de grădină, cusături tradiționale, cosmetice handmade, tricotaje, flori, prăjituri, pălincă sau pavaje. Și continuăm să lucrăm la activarea altor conturi.

Nu uitați și de solidaritate cu cei mai puțin norocoși. Fiți buni și faceți pachețele și pentru cei sărmani. Criza aceasta generalizată a luat pâinea de la gură multora dintre cei care supraviețuiau lucrând cu ziua pe ici, colo. Sărăcia se va accentua în următoarea perioadă. Să nu ne pierdem empatia și să nu judecăm pe nimeni”, spun promotorii inițiativei locale.

Platforma Bun din Sălaj își propune să facă legătura între micile afaceri locale și consumatorul sălăjean. Aceasta pune la dispoziția micilor producători spațiu online în care aceștia să își prezinte gratuit oferta întregii comunități, iar consumatorilor sălăjeni să le faciliteze accesul la producători, restaurante cu livrări la domiciliu sau inițiative bune din comunitate.

În baza informațiilor pe care producătorii le oferă, pe propria răspundere, consumatorul se adresează direct acestora, fără a a exista un alt intermediar. Responsabilitatea pentru calitatea produselor, condițiile de comercializare și livrare aparține în întregime producătorilor.

Portalul a fost creat de către Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală Agapis, în cadrul inițiativei cetățenești “Consumă local, Sălaj!”. Site-ul este conceput de un grup de inițiativă format din dorința de a ajuta comunitatea locală. Printre organizațiile partenere se numără RO 100 Zalău, World Wide BizCom, Făcut în Sălaj, Slow Food Țara Silvaniei.

Related posts

Surprinși de pandemie. Învățăm din mers

redactia

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

Leader Team Broker, primul jucător din piața de asigurări care lansează un serviciu de telemedicină

Ligia Voro

Începe Astra Film Festival 2019 la Sibiu: 126 de filme ce prezintă realitatea din 45 de țări

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Strălucire vieneză, artiști de top și invitație la dans la Balul Operei 2019

Stefana Muresan

Pasaj rutier subteran şi reabilitarea Podului Dacia, două proiecte noi ale Primăriei Oradea

Stefana Muresan

Zoltan Prosszer, noul președinte al CA al Romcab SA. Provocări imediate

Ligia Voro

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Renovarea aripii sudice a Palatului Baroc de la Oradea va fi gata până luna viitoare

Stefana Muresan

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

Ardealul, înțesat de mall-uri în 2020. Cum arată harta investițiilor

Nora Dumitrescu

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Ritm susţinut de lucru pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km), parte din Autostrada A3 între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Stefana Muresan

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

1.520 km de infrastructură și 20.300 de clădiri racordate de Netcity Telecom

Ligia Voro

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Traian Dan

Cinematograf cu proiecţii 3D şi planetariu la Zalău, cu finanțare asigurată de CNI

Stefana Muresan

Călătorie de afaceri pentru antreprenori în Nepal

Ligia Voro

Deschidere către comunitate: un arhitect și un jurist al Ordinului Arhitecților Transilvania vor avea program zilnic cu publicul, de luna viitoare

Stefana Muresan

Leave a Comment