Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Relaxarea normelor pentru companiile farmaceutice: Consiliul Concurenței le permite să acționeze astfel încât să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu medicamente

agerpres.ro

Consiliul Concurenței anunță că se aliniază politicii Comisiei Europene de relaxare a normelor în domeniul concurenței pentru companiile din domeniul farmaceutic. Astfel, Comisia Europeană a publicat Comunicarea privind un cadru temporar care permite realizarea unor acorduri și schimburi de informații între companiile din domeniul farmaceutic pentru a nu exista discontinuități în aprovizionarea cu medicamente esențiale în tratarea pacienților cu COVID 19.

Instituția explică într-un comunicat de presă că în actuala situație de criză generată de pandemia de coronavirus, companiile pot fi nevoite să se coordoneze în ceea ce privește producția, gestionarea stocurilor și, eventual, distribuția de medicamente, astfel încât nu toate să se concentreze pe unul sau mai multe medicamente, neglijându-se astfel alte medicamente care ar rămâne sub nivelul optim de producție. O astfel de coordonare ar fi contrară normelor de concurență în condiții normale, însă, în contextul pandemiei, poate aduce beneficii importante cetățenilor. De asemenea, companiile care vor să producă materiale medicale pot apela la schemele de ajutor de stat.

Comunicarea Comisiei Europene privind cadrul temporar pentru aplicarea normelor de concurență în perioada pandemiei de coronavirus poate fi accesată aici.

Consiliul Concurenței reamintește că, în aceste circumstanțe excepționale, este foarte important ca interesele consumatorilor să fie protejate și, ca urmare, va continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile pieței pentru a identifica companiile care profită de această situație pentru a se angaja în practici abuzive (cum ar fi practicarea de prețuri excesive) sau de tip cartel.

Companiile au responsabilitatea de a-și evalua singure legalitatea acordurilor încheiate și a practicilor aplicate, iar în cazul în care au îndoieli cu privire la compatibilitatea unor inițiative cu legislația în domeniul concurenței, să contacteze instituția.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Articolul următor

Spitalul Pelican din Oradea a deschis o secție de Pediatrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share