Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medicii din România vor beneficia de terapia cu plasmă convalescentă pentru a preveni infectarea cu Covid-19. Primele aparate de plasmafereză vor fi instalate mâine la Iași și București

https://uihc.org/

Mâine vor fi instalate primele două echipamente de plasmafereză donate de Besmax Pharma Distribution la Centrul de Transfuzie Sanguină București și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași. Plasma umană colectată va fi folosită inclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile cu risc major de infectare, printre aceștia fiind medicii care îngrijesc de pacienții infectați cu SARS-Cov2, a anunțat Ministerul Sănătății pentru Transilvania Business.

„Cele 3 echipamente și cele 3.000 de chituri de colectare de plasmă (n.r.- primul lot donat de Besmax Pharma Distribution, în total – 18 echipamente) vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății. Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Nu este clar la ce etapă se află realizarea protocoalelor de colectare a plasmei, de administare, de includere a pacienților donatori în Registrul donatorilor, dar și a beneficiarilor, care vor avea un registru separat. Până la această dată, ghidurile și protocoalele ar fi trebuit deja să fie gata, la fel și registrele. Auritatea și-a asumat acest termen la semnarea contractelor de donație a echipamentelor din 30 martie.

Florin Hozoc a menționat pentru Transilvania Business că până la sfârșitul săptămânii viitoare se va încerca livrarea în țară a tuturo celor 18 echipamente de plasmafereză.

Terapia cu plasmă convalescentă terapie autorizată acum în Coreea de Sud, Japonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Canada, iar Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (n.n – Food&Drug Administration) a autorizat, de asemenea, utilizarea experimentală în scop terapeutic a plasmei recoltate de la pacienții vindecați de Covid-19. Comisia Europeană a aprobat Ghidul privind colectarea și administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 pe 8 aprilie. Plasma este administrată pacienților aflați în stare critică, dar și medicilor pentru a preveni infectarea lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel

Articolul următor

Soluția Air Up Ventilator, dezvoltată de la Cluj-Napoca, primește suport financiar în Future Makers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share