Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluția Air Up Ventilator, dezvoltată de la Cluj-Napoca, primește suport financiar în Future Makers

101 idei din 15 orașe din România au aplicat în competiția Future Makers – Soluții COVID-19, a Social Innovation Solutions și Coca-Cola în România și juriul a ales pe aceia care vor primi sprijin financiar, mentorat și acces la rețele de experți care să poată ajuta dezvoltarea lor rapidă.

 

Câștigătorul premiului de 10.000 de euro și susținere în implementare este platforma VecinulTau.ro, care conectează voluntarii din proximitate cu persoane care au nevoie de ajutor pentru a face cumpărăturile de alimente, de medicamente sau cu plimbarea animalului de companie.

Pentru că mult mai multe idei au nevoie de sprijin, organizatorii au decis extinderea fondului de premiere cu resurse pentru realizarea unui prototip functional și susținere din partea experților Social Innovation Solutions pentru alte două soluții: Air Up Ventilator – inițiativă locală, din Cluj-Napoca, care dezvoltă un ventilator mecanic open-source, ușor de construit, care să poată fi folosit în situații de urgență pentru. Echipa este formată din studenți la inginerie aerospațială, ingineri, medici și alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a colabora la dezvoltarea acestui ventilator. În prezent se lucrează la prototipul numarul 5, ventilatorul fiind momentan controlat printr-o aplicație pe telefon, fiind conectat la o rețea WiFi, permițând controlul de la distanță. Echipa SIS îi va conecta cu alte echipe din țară care lucrează în paralel la brevete pentru ventilatoare, pentru un rezultat accelerat; respectiv, Smart Disinfection System, din Craiova, reprezintă dezvoltarea și producția unei porți-tunel care ajută la dezinfectarea automatizată a persoanelor și a echipamentelor, prin intermediul unor module printate 3D. Această soluție se adresează persoanelor juridice, instituțiilor publice cu intrări în zone de acces unde este necesară păstrarea unui mediu steril.

Inițiativa s-a desfășurat în cadrul Future Makers Soluții Coronavirus, parte a programului Future Makers destinat tinerilor antreprenori cu inițiative și soluții pentru viitor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
https://uihc.org/

Medicii din România vor beneficia de terapia cu plasmă convalescentă pentru a preveni infectarea cu Covid-19. Primele aparate de plasmafereză vor fi instalate mâine la Iași și București

Articolul următor

Soluție pentru videoconferințe implementată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share