Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Auchan va transforma BTarena în spital de campanie

Compania Auchan Retail România (ARR) a început pregătirea celui unui centru de suport medical la Cluj-Napoca, în parteneriat cu instituțiile de stat locale și cu mediul de afaceri.

Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de coronavirus, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu ARR. Oamenii de business au fost invitați să se implice în dotarea acestuia.

Sala BTarena, clădire emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii.

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate”, a declarat Mircea Abrudean, prefect al județului Cluj.

„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locația a fost decisă, Sala Polivalentă, planul a fost finalizat și suntem cu toții mobilizați”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general al ARR.

În 2 aprilie ARR, Leroy Merlin, Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 mp în Bucureștii Noi, amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat Ministerului Sănătății.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română de la Ursus Breweries

Articolul următor

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid - 19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share