Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMM-urile din Regiunea Vest au depus proiecte de finanţare prin POR în valoare de 90 de milioane de euro

bucurestifm.ro

Finanţările pentru IMM-uri din cadrul Programului Operaţional Regional s-au bucurat de succes real în regiunea vestică a României. Bilanţul înregistrat la închiderea apelului 2 de depunere a cererilor de finanţate, arată că au fost lansate proiecte în valoare de 90 de milioane de euro, depuse la ADR Vest.
În Regiunea Vest au fost depuse în total 142 de proiecte, în valoare de 90,56 milioane euro (valoarea finanţării nerambursabile). Au rămas în evaluare 127 de proiecte, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 78,43 milioane euro. Asta înseamnă un procent de 214,29% raportat la alocarea financiară a regiunii.
Cele mai multe iniţiative vizează industria prelucrătoare, cu o pondere de 37,80%. Urmează, conform codurilor CAEN, cele privind distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare a terenurilor, hoteluri și restaurante, sănătate și asistență socială etc.
În cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 – IMM a Regio-POR 2014-2020, au fost abordate finanţările nerambursabile destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, accesibile prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Regiunea Vest a beneficiat de o alocare de 36,60 milioane euro în cadrul noului apel, alocare depăşită considerabil dacă ne raportăm la valoarea proiectelor depuse.
În ceea ce priveşte tipologia proiectelor depuse, cele mai multe vizează industria prelucrătoare, cu o pondere de 37,80%. Urmează, conform codurilor CAEN, cele privind distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare a terenurilor (23,62%), hoteluri și restaurante (13,38%), sănătate și asistență socială (10,24%), activități de spectacole, culturale și recreative (5,51%), informații și comunicații (3,94%), activități profesionale, știintifice și tehnice (3,94%), lucrări de tâmplărie și dulgherie (1,57%).
Proiectele îşi urmează cursul firesc de evaluare şi contractare în această perioadă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un soft medical lansat de un grup de tineri timişoreni, XVision, lucrează acum pentru combaterea infectării cu coronavirus.

Articolul următor

Cifra de afaceri a agenției de turism eSky a crescut cu 27,5% în 2019. Strategiile luate de companie după răspândirea Covid-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share