Cluj Investitii POZITIV TB Proiecte Real Estate Slider Ultimele stiri

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Primii chiriași au primit acces anticipat în parcul industrial și urmează să devină operaționali din luna mai.

 

Urbano Parks, grupul clujean de dezvoltatori, a pregătit o serie de măsuri suplimentare pentru securitatea resursei umane și mărfurilor din parcul logistic Urbano Cluj Vest, asigurând finalizarea lucrărilor la termen.

„Criza acută în care ne aflăm evidențiază două dintre nevoile de bază ale țării noastre: un sistem de sănătate funcțional și o infrastructură modernă. Din punctul nostru de vedere, creșterea producției interne și investițiile în infrastructură sunt soluții pentru a menține și genera noi locuri de muncă, susținând astfel o creștere economică durabilă. În acest context global, pe lângă standardele ISU și de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spații cu fluxuri bine definite și controlate, care să ofere condiții optime pentru securitatea resursei umane și mărfurilor. În cadrul Urbano Cluj Vest pregătim spații de clasă A, tocmai pentru a răspunde celor mai exigente nevoi”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Lucrările de construcție pentru parcul logistic Urbano Cluj Vest, un proiect strategic pentru infrastructura locală, sunt în grafic, cu peste 95% implementat din faza I și partea de infrastructură a parcului, instalații interioare și finisaje birouri, în curs de finalizare. Din faza II de construcție   s-au  încheiat lucrările la montarea structurii de prefabricate și acoperișului. În funcție de ritmul de închiriere a spațiilor se va demara și faza III a proiectului, iar primii chiriași vor începe să opereze în parcul logistic din luna mai.

„Ne focusăm pe o coordonare eficientă a activităților, între specialități, pentru a limita la minim interacțiunea între echipe. În această perioadă, dificilă pentru noi toți, pe lângă faptul că punem la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți, pentru toți subcontractorii, ne asigurăm că mesele de prânz sunt servite la șantier, evitând astfel orice contact cu persoanele sau spațiile cu risc de contaminare. Dintr-o perspectivă economică, dincolo de toate aceste măsuri de prevenție și reducere a riscurilor de îmbolnăvire, ne-am asumat costurile suplimentare aferente, am continuat lucrările în același ritm susținut și am reușit să păstrăm locurile de muncă de pe șantier, fără a afecta activitatea subcontractorilor sau termenele de predare agreate”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Parcul logistic oferă soluții tehnologice de top, implementate cu materiale care reduc semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Încadrat în clasa A, spațiul are avantajul de a le oferi viitorilor chiriași optimizări ale resursei umane, financiare și de timp, în toate activitățile desfășurate, prin: costul scăzut cu utilitățile, datorită eficienței energetice, capacitatea de a opera volume mai mari de marfă, cu oameni mai puțini, odată cu modul în care e organizat spațiul și depozitarea pe verticală, care eficientizează traseul operațiunilor, de la camion la raft și de la raft la camion.

Cei 8.500 m2 construiți vor acomoda spații de birouri, tehnice și sanitare, cu o valoare estimată a investiției, pentru întregul proiect, de 14 milioane de euro. În momentul de față, mai sunt disponibile 2 module de 2.000 m2 fiecare, compuse din 1.700 m2 depozitare, la parter, 200 m2 depozitare ușoară, la mezanin și 100 m2 spații tehnice, sanitare și birouri, 2 andocări și un drive-in.

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3) și la 15 km distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest (UCV) va avea o suprafață construită de 24.500 m2 și 5 ha suprafață totală. Spațiile parcului industrial variază între 1.150 m2 și 7.488 m2  și au disponibile fiecare atât dock-uri, cât și drive-in. În plus, există opțiunea ca dezvoltatorul să finanțeze personalizările sau dotările suplimentare față de nivelul de specificație tehnică standard, cu amortizare în perioada contractuală de închiriere.

 

”Am ales Urbano Parks datorită profesioniștilor din spatele proiectului, care au acceptat să personalizeze spațiul, în așa fel încât să putem depozita, în siguranță, toate mărfurile din portofoliu. Beneficiem inclusiv de un spațiu de depozitare ADR, cu stingere incendiu cu gaz inert și, astfel, de toate certificările necesare funcționării”, a declarat Janos Tamas, General Manager al Schuller Eh’klar România, una dintre companiile care au primit deja acces în spațiu, pentru a se instala și care vor începe să opereze în parc, începând cu luna mai.

 

Related posts

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Constructorul Conrep va moderniza o axă rutieră importantă din Maramureș

Nora Dumitrescu

25% dintre clujeni își plătesc apa și canalizarea pe internet

Nora Dumitrescu

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Stefana Muresan

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

”Mobilitatea viitorului”, eveniment marca CCIFER, despre impactul noilor modalități de transport

Stefana Muresan

Premieră națională: Clujul digitalizează integral plata taxelor și impozitelor

Nora Dumitrescu

Noul sediu EBS – NTT Data

Fermierii bihoreni comasează terenurile pentru creșterea productivității

Traian Dan

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Stefana Muresan

Fosta fabrică Casa Albă Independența va deveni sediul Tribunalului Sibiu

Papuc Irina

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, apel pentru dezvoltarea învățământului dual

redactia

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

Manageri de top participă la conferința „Putere prin oameni”. 4 octombrie, Cluj-Napoca

redactia

UiPath, rundă de finanţare de 568 de milioane dolari. Compania, evaluată la 7 miliarde dolari

Stefana Muresan

Ce își doresc azi tinerii de la profesori și sistemul educațional românesc?

Ligia Voro

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

Leave a Comment