Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Primii chiriași au primit acces anticipat în parcul industrial și urmează să devină operaționali din luna mai.

 

Urbano Parks, grupul clujean de dezvoltatori, a pregătit o serie de măsuri suplimentare pentru securitatea resursei umane și mărfurilor din parcul logistic Urbano Cluj Vest, asigurând finalizarea lucrărilor la termen.

„Criza acută în care ne aflăm evidențiază două dintre nevoile de bază ale țării noastre: un sistem de sănătate funcțional și o infrastructură modernă. Din punctul nostru de vedere, creșterea producției interne și investițiile în infrastructură sunt soluții pentru a menține și genera noi locuri de muncă, susținând astfel o creștere economică durabilă. În acest context global, pe lângă standardele ISU și de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spații cu fluxuri bine definite și controlate, care să ofere condiții optime pentru securitatea resursei umane și mărfurilor. În cadrul Urbano Cluj Vest pregătim spații de clasă A, tocmai pentru a răspunde celor mai exigente nevoi”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Lucrările de construcție pentru parcul logistic Urbano Cluj Vest, un proiect strategic pentru infrastructura locală, sunt în grafic, cu peste 95% implementat din faza I și partea de infrastructură a parcului, instalații interioare și finisaje birouri, în curs de finalizare. Din faza II de construcție   s-au  încheiat lucrările la montarea structurii de prefabricate și acoperișului. În funcție de ritmul de închiriere a spațiilor se va demara și faza III a proiectului, iar primii chiriași vor începe să opereze în parcul logistic din luna mai.

„Ne focusăm pe o coordonare eficientă a activităților, între specialități, pentru a limita la minim interacțiunea între echipe. În această perioadă, dificilă pentru noi toți, pe lângă faptul că punem la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți, pentru toți subcontractorii, ne asigurăm că mesele de prânz sunt servite la șantier, evitând astfel orice contact cu persoanele sau spațiile cu risc de contaminare. Dintr-o perspectivă economică, dincolo de toate aceste măsuri de prevenție și reducere a riscurilor de îmbolnăvire, ne-am asumat costurile suplimentare aferente, am continuat lucrările în același ritm susținut și am reușit să păstrăm locurile de muncă de pe șantier, fără a afecta activitatea subcontractorilor sau termenele de predare agreate”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Parcul logistic oferă soluții tehnologice de top, implementate cu materiale care reduc semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Încadrat în clasa A, spațiul are avantajul de a le oferi viitorilor chiriași optimizări ale resursei umane, financiare și de timp, în toate activitățile desfășurate, prin: costul scăzut cu utilitățile, datorită eficienței energetice, capacitatea de a opera volume mai mari de marfă, cu oameni mai puțini, odată cu modul în care e organizat spațiul și depozitarea pe verticală, care eficientizează traseul operațiunilor, de la camion la raft și de la raft la camion.

Cei 8.500 m2 construiți vor acomoda spații de birouri, tehnice și sanitare, cu o valoare estimată a investiției, pentru întregul proiect, de 14 milioane de euro. În momentul de față, mai sunt disponibile 2 module de 2.000 m2 fiecare, compuse din 1.700 m2 depozitare, la parter, 200 m2 depozitare ușoară, la mezanin și 100 m2 spații tehnice, sanitare și birouri, 2 andocări și un drive-in.

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3) și la 15 km distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest (UCV) va avea o suprafață construită de 24.500 m2 și 5 ha suprafață totală. Spațiile parcului industrial variază între 1.150 m2 și 7.488 m2  și au disponibile fiecare atât dock-uri, cât și drive-in. În plus, există opțiunea ca dezvoltatorul să finanțeze personalizările sau dotările suplimentare față de nivelul de specificație tehnică standard, cu amortizare în perioada contractuală de închiriere.

 

”Am ales Urbano Parks datorită profesioniștilor din spatele proiectului, care au acceptat să personalizeze spațiul, în așa fel încât să putem depozita, în siguranță, toate mărfurile din portofoliu. Beneficiem inclusiv de un spațiu de depozitare ADR, cu stingere incendiu cu gaz inert și, astfel, de toate certificările necesare funcționării”, a declarat Janos Tamas, General Manager al Schuller Eh’klar România, una dintre companiile care au primit deja acces în spațiu, pentru a se instala și care vor începe să opereze în parc, începând cu luna mai.

 

Total
10
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Articolul următor

CBRE: raport Q1, cum au evoluat tranzacțiile și ce efecte ar putea avea pandemia

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
10
Share