Cluj Investitii POZITIV TB Proiecte Real Estate Slider Ultimele stiri

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Primii chiriași au primit acces anticipat în parcul industrial și urmează să devină operaționali din luna mai.

 

Urbano Parks, grupul clujean de dezvoltatori, a pregătit o serie de măsuri suplimentare pentru securitatea resursei umane și mărfurilor din parcul logistic Urbano Cluj Vest, asigurând finalizarea lucrărilor la termen.

„Criza acută în care ne aflăm evidențiază două dintre nevoile de bază ale țării noastre: un sistem de sănătate funcțional și o infrastructură modernă. Din punctul nostru de vedere, creșterea producției interne și investițiile în infrastructură sunt soluții pentru a menține și genera noi locuri de muncă, susținând astfel o creștere economică durabilă. În acest context global, pe lângă standardele ISU și de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spații cu fluxuri bine definite și controlate, care să ofere condiții optime pentru securitatea resursei umane și mărfurilor. În cadrul Urbano Cluj Vest pregătim spații de clasă A, tocmai pentru a răspunde celor mai exigente nevoi”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Lucrările de construcție pentru parcul logistic Urbano Cluj Vest, un proiect strategic pentru infrastructura locală, sunt în grafic, cu peste 95% implementat din faza I și partea de infrastructură a parcului, instalații interioare și finisaje birouri, în curs de finalizare. Din faza II de construcție   s-au  încheiat lucrările la montarea structurii de prefabricate și acoperișului. În funcție de ritmul de închiriere a spațiilor se va demara și faza III a proiectului, iar primii chiriași vor începe să opereze în parcul logistic din luna mai.

„Ne focusăm pe o coordonare eficientă a activităților, între specialități, pentru a limita la minim interacțiunea între echipe. În această perioadă, dificilă pentru noi toți, pe lângă faptul că punem la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți, pentru toți subcontractorii, ne asigurăm că mesele de prânz sunt servite la șantier, evitând astfel orice contact cu persoanele sau spațiile cu risc de contaminare. Dintr-o perspectivă economică, dincolo de toate aceste măsuri de prevenție și reducere a riscurilor de îmbolnăvire, ne-am asumat costurile suplimentare aferente, am continuat lucrările în același ritm susținut și am reușit să păstrăm locurile de muncă de pe șantier, fără a afecta activitatea subcontractorilor sau termenele de predare agreate”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Parcul logistic oferă soluții tehnologice de top, implementate cu materiale care reduc semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Încadrat în clasa A, spațiul are avantajul de a le oferi viitorilor chiriași optimizări ale resursei umane, financiare și de timp, în toate activitățile desfășurate, prin: costul scăzut cu utilitățile, datorită eficienței energetice, capacitatea de a opera volume mai mari de marfă, cu oameni mai puțini, odată cu modul în care e organizat spațiul și depozitarea pe verticală, care eficientizează traseul operațiunilor, de la camion la raft și de la raft la camion.

Cei 8.500 m2 construiți vor acomoda spații de birouri, tehnice și sanitare, cu o valoare estimată a investiției, pentru întregul proiect, de 14 milioane de euro. În momentul de față, mai sunt disponibile 2 module de 2.000 m2 fiecare, compuse din 1.700 m2 depozitare, la parter, 200 m2 depozitare ușoară, la mezanin și 100 m2 spații tehnice, sanitare și birouri, 2 andocări și un drive-in.

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3) și la 15 km distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest (UCV) va avea o suprafață construită de 24.500 m2 și 5 ha suprafață totală. Spațiile parcului industrial variază între 1.150 m2 și 7.488 m2  și au disponibile fiecare atât dock-uri, cât și drive-in. În plus, există opțiunea ca dezvoltatorul să finanțeze personalizările sau dotările suplimentare față de nivelul de specificație tehnică standard, cu amortizare în perioada contractuală de închiriere.

 

”Am ales Urbano Parks datorită profesioniștilor din spatele proiectului, care au acceptat să personalizeze spațiul, în așa fel încât să putem depozita, în siguranță, toate mărfurile din portofoliu. Beneficiem inclusiv de un spațiu de depozitare ADR, cu stingere incendiu cu gaz inert și, astfel, de toate certificările necesare funcționării”, a declarat Janos Tamas, General Manager al Schuller Eh’klar România, una dintre companiile care au primit deja acces în spațiu, pentru a se instala și care vor începe să opereze în parc, începând cu luna mai.

 

Related posts

”Casa Verde” 2019 – Panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Noutate: Ceea ce nu consumi poţi să livrezi în sistemul naţional

redactia

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Antreprenorii din Maramureș, incluși în negocierile cu Comisia Europeană

Nora Dumitrescu

Record de vizitatori pentru Salina Turda

Stefana Muresan

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Ion Surdu

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

redactia

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Stefana Muresan

Fermierii afectați de secetă pot solicita, începând de azi, ajutor de la stat

Traian Dan

Record: Oradea a bătut recordul sumelor colectate în Orașul Faptelor Bune

Traian Dan

Wizz Air și-a anulat maratonul de la Cluj

Nora Dumitrescu

Autostrada Transilvania, blocată în instanță

Nora Dumitrescu

Bucureștenii de la Supercom vor salubriza Turda

Nora Dumitrescu

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Ligia Voro

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari de la Reabold Resources pentru proiectul din Parța, județul Timiș

redactia

Afacerile Elis Pavaje în crestere cu 32%

Nicolae Pop

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

Cel mai bogat român, Ion Ţiriac, a urcat 49 de poziții în topul Forbes. Avere estimată la 1,2 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Beclean – un oraș cu echipă, viziune și strategie de secol XXI

Dorel Vidican

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Stefana Muresan

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Nora Dumitrescu

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Porsche Engineering se extinde în Cluj-Napoca şi ocupă patru etaje din clădirea de birouri Vivido

Stefana Muresan

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Leave a Comment