Antreprenori Bihor Energie POZITIV TB Slider Ultimele stiri

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

POZITIV TB: Adrian Farcaș - „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi” - Farcas Geneva - POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Adrian Farcaș este un antreprenor și inventator orădean multipremiat la saloanele din țară cât și la Salonul de Inventică de la Geneva. A fost medaliat de premierul României, Viorica Dăncilă, pentru merite deosebite în domeniul cercetării. Administratorul firmei de pompe de căldură și panouri solare, Termocasa, îi sfătuiește pe antreprenori să nu lase garda jos și să-și diversifice activitatea.

Puteți estima acum ce impact economic va avea criza Covid-19 în România și la nivel global?

Impactul economic poate fi unul pozitiv sau negativ, totul depinde de modul în care se va relansa economia și ce sprijin va primi din partea guvernelor. În cazul în care vor fi relansate toate economiile mondiale cam în același timp, atunci putem să asistăm la un boom economic, iar un factor decisiv este și începutul sezonului de vară care ajută foarte mult în domeniul construcțiilor. În cazul în care economiile vor porni la intervale mari de timp unele față de altele, atunci se va ajunge la recesiune din lipsă de comenzi, stocuri sau producție.

Ce rol ar trebui să aibă Guvernul și ce măsuri concrete ar trebui luate de autorități pentru a sprijini companiile și mediul de afaceri din România?

Guvernul trebuie să elimine restricțiile și să controleze epidemia prin recomandări de distanțare socială (nu impuneri), prin testare care să poată fi realizată inclusiv de laboratoare private și alte măsuri care să oblige mediul de afaceri să-și reia activitatea.

Ce sfaturi le puteți da antreprenorilor din România?

Sfatul meu este să nu își suspende activitatea dacă nu este reglementat acest lucru prin lege. Să încerce să-și diversifice activitatea, să se plieze pe cerere. Pe scurt, să lupte cu toate mijloacele exact ca și un luptător în ring care își foloșeste la maxim energia pentru a învinge. Doar așa putem depăși împreună acest impas.

Cum va recepționa domeniul în care activați efectele acestei crize și ce particularități există în acest sector?

Eu desfășor activitatea în principal în domeniul pompelor de căldură și al panourilor solare, iar tot ce vă pot mărturisi este faptul că în perioada crizei din 2008 am investit în cercetare și am pus pe piață pompele de căldură, domeniu în care azi suntem lideri de vânzări în România și investesc în această perioadă în acapararea piețelor străine, în special piața germană, franceză și engleză. În timpul crizei Covid-19 investesc în dezvoltarea unor boilere cu care să devenim, de asemenea, lideri pe piață într-un interval cât mai scurt. Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi pentru că, concurența de obicei lasă garda jos atunci când dă de greu.

Putem contura deja imaginea relațiilor de afaceri din perioada post-criză?

În urma crizei precedente (2008) s-a curățat piața de firmele neserioase, care se împrumutau de la bănci, sau cu marfă de la furnizori, și uitau să plătească ori aveau o administrare defectuoasă, care ducea la faliment. După această a doua corecție, rezultată în urma coronavirus, eu cred că vor rămâne pe piață firmele care sunt stabile și de încredere. Motiv pentru care relațiile dintre ele vor deveni mai solide decât înainte de coronavirus. Acest fapt va duce, inevitabil, la creșterea credibilității pe plan internațional a companiilor românești și la creșterea exporturilor. Adică, în tot răul și un bine…

Related posts

Tresor Le Palais, primul hotel de cinci stele din Timișoara. Investiție de 6 milioane de euro

Stefana Muresan

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Terasele s-ar putea deschide la 1 iunie, sezonul estival pe litoral la 15 iunie

Traian Dan

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Piata de citrice din Romania, interes sporit din Turcia

Ionut Oprea

Unique Smile, de la zero la o poveste cu multe zâmbete

Nicolae Pop

Conducerea CNAIR a desemnat o comisie de supracontrol la toate punctele de frontieră

Ligia Voro

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

Informaticienii de la Fortech vin cu 50.000 de euro pentru spitale

Nora Dumitrescu

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, o nouă ediție susținută de Jidvei

Ligia Voro

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

Flota aeriană a României, printre cele mai mici din UE: 62 de avioane, dintre care 24 au peste 20 de ani

Papuc Irina

Propuneri de la Bruxelles: Prima fermă, programul rabla pentru tractoare și subvenții egale

redactia

Transparenţa pe piaţa imobiliară, în viziunea Veridio

Ligia Voro

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

Ion Surdu

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Fermierii campioni la porumb din județul Buzău

redactia

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Meat&Milk, ediția a VI-a

Tirdea Ionut

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

1 comment

CHEBELEU MIRCEA 20 April 2020 at 15:10

Un vizionar. Un prieten cu ingeniozitate si fler. Ambele iesite din comun. Romania are nevoie de oameni ca el. TERMOCASA – tineti minte numele acestei companii.

Reply

Leave a Comment