Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, precum şi alte produse necesare sistemului sanitar din România

Antibiotice Iași va produce peste 3 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, substanța activă a medicamentului Plaquenil, folosit împotriva malariei și despre care medicii spun că are potențial de a trata pacienții cu Covid-19. De asemenea, directorul companiei spune că aceasta este gata să producă medicamente și pentru bolnavii de diabet.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că “de săptămâna viitoare (aceasta – n.n) urmează să producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil”, un medicament împotriva malariei, cu potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19. „Legat de vizita mea la Iaşi, în speţă la Antibiotice Iaşi vă pot spune că s-au achiziţionat peste 500 de kilograme de soluţii necesare pentru a produce peste 2 milioane de Plaquenil. Acestea vor fi produse de Antibiotice Iaşi”, a spus ministrul.

Vestea a venit în prima zi de Paști. Directorul companiei, Ioan Nani, a declarat pentru Mediafax că un avion cu substanță activă, achizitionată printr-o firmă parteneră a Antibiotice din Germania, va sosi în 2 zile (pe 21 aprilie – n.n) pe Otopeni, venind din China; iar pe 27 aprilie, cu un TIR din București, substanta activă va ajunge în fabrica din Iasi.

„Vom avea posibilitatea sa producem 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de siguranță la noi in fabrică. Acest produs va fi înregistrat cu APP (autorizatie de punere pe piata) în România și în comunitatea europeană”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

De asemenea, compania va produce medicamente pentru pacienții care au diabet.

„Ne-am hotărât să producem și medicamente pentru diabet, precum și produse pentru dezinfectarea mâinilor și suprațetelor. Este o perioadă grea, dar noi suntem optimiști: Antibiotice este o companie cu resurse umane si tehnologie importante”, a menționat directorul general al companiei Antibiotice Iași.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Numărul angajaților statului a crescut cu peste 5.000 în a doua lună a anului. Cei mai mulți, în Sănătate

Articolul următor

La Brașov taxele și amenzile se plătesc online, fără autentificare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share